Uutiset

Yhdistys saa järeän työkalun keskustan elävöittämiseen

Hämeenlinnan torin ja kävelykadun sekä osin muun keskustan myyntipaikkojen vuokraus siirtyy kaupungilta Hämeenlinnan kaupunkikeskusta ry:lle vuoden 2005 alussa. Pääosin keskustan yrittäjistä ja elinkeinoelämän vaikuttajista koostuva yhdistys on tyytyväinen kaupungin kanssa solmittuun kolmivuotiseen sopimukseen.

Hallituksen puheenjohtaja Heikki Kilpeläinen vakuuttaa, että yhdistys hinnoittelee myyntipaikat kohtuullisesti. Hänen mukaansa ensi vuoden hinnoista päätetään vasta myöhemmin syksyllä.

– Kaupunki hyväksyy vielä erikseen esimerkiksi torikauppiaiden kanssa tekemämme sopimukset.

– Tätä tehtävää yhdistys on tavoitellut koko kaksivuotisen toimintansa ajan.

Yhdistyksen työvaliokunnan puheenjohtaja Eeva Vihmola muistuttaa, että tavoitteena on mahdollisimman elävä Hämeenlinna. Laajeneva kävelykatu lisää keskustan vetovoimaa.

– Yrittäjät vastustavat aina etukäteen kävelykatuja kaikissa kaupungeissa, mutta ovat tyytyväisiä niiden valmistuttua.

Tapahtumia tähtäimessä

Yhdistyksen toiminnanjohtaja Ossi Ek sanoo, että sopimuksella on tarkoitus tehostaa alueen markkinointia. Hänen mukaansa vuokrauksesta aiemmin huolehtineella kaupungin teknisellä virastolla ei ole ollut resursseja tähän.

Yhdistys maksaa vuokraoikeudesta ja toimivallasta alueella 30 000 euroa vuosittain. Se on Ekin mukaan käytännössä sama summa, jonka kaupunki saa nyt vuokratuottoja alueelta.

– Tämä mahdollistaa, että pystymme koordinoimaan ja kehittämään keskustaa.

– Käytämme vuokratuloja myös tapahtumien järjestämiseen keskustassa.

Heikki Kilpeläinen kertoo yhdistyksen tiivistäneen välejään Hämeen kauppakamarin ja Hämeen Messujen kanssa. Kolmikko on yhteisissä toimitiloissa.

– Meillä on lisäksi yhteinen toimistosihteeri Hämeenlinnan yrittäjien kanssa.

Keskustayhdistys saa vuokrata yrityksille myös Kauppatorin, Linja-Autoasema-aukion ja Kaivokadun pysäköintialueen jäätelökioskipaikkoja. Lisäksi se vuokraa kävelykadulta kahviloille ja ravintoloille terassipaikkoja.

Uuden sopimuksen myötä yhdistys perii vuokran ydinkeskustan katutason liikehuoneistojen kadulle sijoitettavista ns. A-mainoksista. Lisäksi yhdistys vuokraa banderollipaikkoja tapahtumajärjestäjille. Yhdistys varaa torin esiintymislavaa, jonka kaupunki purkaa ja pystyttää kustannuksellaan.

Päivän lehti

3.6.2020