Uutiset

Yhdysvallat jatkaa ilman pysyvää puolustusministeriä – Shanahan luopuu tehtävästään

Yhdysvaltain virkaatekevä puolustusministeri Patrick Shanahan ei haluakaan jatkaa tehtävässä, ilmoitti presidentti Donald Trump tiistaina.
Yhdysvaltain virkaatekevä puolustusministeri Patrick Shanahan ei haluakaan jatkaa tehtävässä, ilmoitti presidentti Donald Trump tiistaina. Kuva: EPA

Yhdysvaltain virkaatekevä puolustusministeri Patrick Shanahan ei haluakaan jatkaa tehtävässä, ilmoitti presidentti Donald Trump tiistaina. Trumpin mukaan Shanahan on päättänyt, että hän haluaa omistaa enemmän aikaa perheelleen.

Trump keskeytti Shanahanin nimitysprosessin sen jälkeen kun tämä kohtasi syytöksiä perheväkivallasta. Liittovaltion poliisin FBI:n taustaselvityksen mukaan Shanahan ajautui väkivaltaiseen riitaan ex-vaimonsa kanssa vuonna 2010.

Washington Postin mukaan Shanahanin vaimo pidätettiin tämän lyötyä miestään kasvoihin. Heidän poikansa pidätettiin lehden mukaan erillisestä yhteenotosta, jossa poika oli lyönyt äitiään baseballmailalla. Shanahan on kiistänyt syytökset omasta väkivaltaisuudestaan.

Pentagon on ollut väliaikaisen johtajan ohjaksissa siitä lähtien, kun puolustusministeri James Mattis erosi joulukuussa Syyria-erimielisyyksien takia.

Trump nimesi maavoimista vastaavan ministerin Mark Esperin Shanahanin tilalle virkaatekeväksi puolustusministeriksi.

Asiasanat

Päivän lehti

26.1.2020