fbpx
Uutiset

Yhdysvalloissa nainen kuoli tultuaan ammutuksi lännenelokuvan kuvauksissa – poliisin mukaan aseen laukaisi näyttelijä Alec Baldwin

Rekvisiitta-aseen laukeamisen jäljiltä haavoittui myös elokuvan ohjaaja, jonka kerrotaan olevan kriittisessä tilassa.
Lukuisista elokuvista ja sarjoista tuttu 63-vuotias Baldwin näyttelee Rust-elokuvan nimikkoroolia Harland Rustia ja on yksi elokuvan tuottajista.
Lukuisista elokuvista ja sarjoista tuttu 63-vuotias Baldwin näyttelee Rust-elokuvan nimikkoroolia Harland Rustia ja on yksi elokuvan tuottajista. Lehtikuva/ / AFP Angela Weiss

Yhdysvalloissa 42-vuotias nainen on kuollut tultuaan ammutuksi lännenelokuvan kuvauksissa. Poliisin mukaan rekvisiittana käytettyä asetta oli käyttänyt Hollywood-tähti Alec Baldwin.

Rust-elokuvan kuvauksissa New Mexicossa tapahtuneessa ampumisessa haavoittui myös elokuvan 48-vuotias ohjaaja.

Santa Fen sheriffi kertoo tiedotteessa, että kuvaaja Halyna Hutchins ja ohjaaja Joel Souza saivat luodista, kun Baldwin laukaisi aseen. Hutchins lennätettiin sairaalaan, jossa hänet todettiin kuoliaaksi.

Souza saa hoitoa toisessa sairaalassa. Sheriffin edustaja kertoi viihdelehti Hollywood Reporterille, että Souzan olevan kriittisessä tilassa.

Tuotannon edustaja kertoi puolestaan samaiselle lehdelle, että “onnettomuudessa” oli kyse paukkupanoksin ladatun rekvisiitta-aseen laukeamisesta. Kuvaukset on toistaiseksi keskeytetty.

Poliisi tutkii tapahtunutta eikä ole vielä kertonut esimerkiksi mahdollisista rikosepäilyistä.

Ampumistapaus sattui Bonanza Creek Ranchilla lähellä Santa Fen kaupunkia. Tila on Hollywood-tuotantojen suosima kuvauspaikka.

Rekvisiitta-aseisiin liittyviä turmia sattunut ennenkin

Kuvauksissa on tavallisesti tiukat säännöt rekvisiitta-aseiden käytöstä, mutta niihin liittyviä turmia on sattunut aiemminkin.

Yksi tunnetuimmista tapauksista on vuodelta 1993. Tuolloin edesmenneen näyttelijä ja kamppailulajimestari Bruce Leen poika Brandon Lee kuoli The Crow-elokuvan kuvauksissa. Häntä ammuttiin kuvausten aikana aseella, jonka piti ampua paukkupanoksia.

Lukuisista elokuvista ja sarjoista tuttu 63-vuotias Baldwin näyttelee Rust-elokuvan nimikkoroolia Harland Rustia ja on yksi elokuvan tuottajista. Elokuvan muihin rooleihin on pestattu muun muassa Supernatural-sarjasta tuttu Jensen Ackles ja Vikings-sarjassa Ragnar Lothbrokia näytellyt Travis Fimmel.

Baldwin on näytellyt aiemmin muun muassa elokuvissa Punaisen lokakuun metsästys ja Mission: Impossible – Fallout. Lisäksi hän esitti yhtä päärooleista komediasarja 30 Rockissa.

Viime vuosina Baldwin on saanut suitsutusta esitettyään Yhdysvaltain edellistä presidenttiä Donald Trumpia sketsiviihdesarja Saturday Night Livessa. Trumpia itseään Baldwinin roolisuoritus ärsytti, mutta näyttelijä nappasi roolistaan Emmy-palkinnon.

Sairaalassa ampumisen jäljiltä oleva Souza on ohjannut ja kirjoittanut aiemmin muun muassa rikoselokuvat Crown Vic ja Break Night.

Menot