fbpx
Uutiset

Yhdysvalloissa uusi vuorokauden ennätys koronakuolemien määrässä – liki 4  000 kuollutta päivässä

Brasiliassa jo yli 200 000 ihmistä on kuollut koronavirukseen.
Yhdysvalloissa on todettu määrällisesti eniten koronavirustartuntoja ja niihin liittyviä kuolemia maailmassa. Tartuntoja maassa on Johns Hopkinsin mukaan todettu yli 21 miljoonaa ja kuolemia noin 365  000.
Yhdysvalloissa on todettu määrällisesti eniten koronavirustartuntoja ja niihin liittyviä kuolemia maailmassa. Tartuntoja maassa on Johns Hopkinsin mukaan todettu yli 21 miljoonaa ja kuolemia noin 365  000. Kuva: EPA

Yhdysvalloissa laskettiin viimeisen vuorokauden aikana eniten uusia koronavirukseen liitettyjä kuolemia koko pandemian aikana. Uusia kuolonuhreja kirjattiin 3  998, kertoo Johns Hopkins -yliopiston kirjanpito.

Uusia tartuntoja todettiin samalla aikavälillä yli 265  000. Yhdysvalloissa on todettu määrällisesti eniten koronavirustartuntoja ja niihin liittyviä kuolemia maailmassa. Tartuntoja maassa on Johns Hopkinsin mukaan todettu yli 21 miljoonaa ja kuolemia noin 365  000.

Yhdysvalloissa on aloitettu kansalaisten rokotukset, mutta kivuttomasti hanke ei ole käynnistynyt. CNN:n mukaan osavaltiot ovat arvostelleet liittovaltiota katteettomista lupauksista ja tehottomuudesta rokotusten toteutuksessa.

Brasiliassa ylitettiin raskas rajapyykki

Brasiliassa jo yli 200  000 ihmistä on kuollut koronavirukseen. Viruksen voimakasta toista aaltoa vastaan kamppailevassa Etelä-Amerikan maassa nähtiin pandemian ajan toiseksi suurin päivittäisten koronakuolemien määrä viimeisen vuorokauden aikana.

Maassa todettiin yli 1  500 tautiin liitettyä kuolemaa ja yli 87  800 uutta tartuntaa. 212 miljoonan asukkaan Brasiliassa on Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan todettu kaikkiaan lähes 8 miljoonaa tartuntaa eli sataa brasilialaista kohden liki neljä tartuntaa.

Brasilia ei ole vielä päässyt käynnistämään kansalaistensa rokottamista. Rokoteannosten ohella maalla on pulaa myös tarvittavista neuloista.

Viruksen vastaista työtä on vaikeuttanut maan oikeistopopulistinen presidentti Jair Bolsonaro, joka on vähätellyt koronaviruksen vaarallisuutta koko pandemian ajan ja kritisoinut alueellisia päättäjiä rajoitustoimista.

Bolsonaro on myös kommentoinut, ettei aio itse ottaa rokotetta, mikä arvostelijoiden mukaan kylvää rokotevastaista mielialaa maahan. Bolsonarolla todettiin koronavirus tartunta viime heinäkuussa.

Menot