fbpx
Uutiset

Presidentti Trumpilla ja Melania Trumpilla on todettu koronavirustartunta

Lääkärien mukaan presidenttipari voi hyvin. Trump aikoo jatkaa velvollisuuksiensa hoitamista Valkoisesta talosta.
Kuva: EPA

Yhdysvaltain presidentillä Donald Trumpilla ja hänen vaimollaan Melanialla on todettu koronavirustartunta. Presidentti kertoi Twitterissä, että he jäävät karanteeniin välittömästi.

Valkoisen talon lääkäreiden mukaan kummatkin voivat hyvin. Pariskunta jää eristykseen Valkoiseen taloon.

–  Odotan presidentin jatkavan velvollisuuksiensa hoitoa keskeytyksettä toipumisensa aikana, sanoi Trumpin lääkäri Sean Conley.

– Aloitamme karanteenin ja toipumisprosessin välittömästi. Selviämme tästä yhdessä, Trump kirjoittaa.

 

Aikaisemmin Donald Trumpin läheisellä neuvonantajalla Hope Hicksillä todettiin koronatartunta.

Presidentti ei kertonut, kuinka pitkäksi aikaa hän aikoo eristäytyä.

Trump ilmoitti muutamaa tuntia aiemmin asettuvansa karanteeniin sen jälkeen, kun tämän neuvonantajalla Hope Hicksilla todettiin koronatartunta.

Hicks matkusti Trumpin kanssa tiistaina Ohioon ensimmäiseen vaaliväittelyyn sekä keskiviikkona Minnesotaan Trumpin kampanjatilaisuuteen.

– Hope Hicksilla, joka on tehnyt hyvin paljon töitä pitämättä edes lyhyttä taukoa, on todettu koronatartunta. Kamalaa! Ensimmäinen nainen ja minä odotamme omia testituloksiamme. Sillä välin aloitamme karanteeniprosessimme, Trump kirjoitti Twitterissä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja hänen vaimonsa Melania voivat hyvin, kertovat presidenttiparin lääkärit.

Hicks on toiminut aiemmin Valkoisen talon viestintäpäällikkönä, mutta jätti tehtävänsä vuonna 2018. Ennen pestiään viestintäpäällikkönä Hicks toimi Valkoisen talon viestintäneuvonantajana.

Hän on kuulunut Trumpin sisäpiiriin jo pidempään, sillä hän toimi pr-asiantuntijana Trumpin bisnesorganisaatiossa. Hicks oli myös yksi ensimmäisistä jäsenistä Trumpin presidentinvaalikampanjan lehdistötiimissä.

Trumpin lähellä tartuntoja aiemminkin

Hicks ei ole ensimmäinen Trumpin henkilökuntaan kuuluva henkilö, joka on saanut koronatartunnan.

Koronatartuntoja todettiin Trumpin vaalikampanjan työntekijöiden keskuudessa muun muassa kesäkuussa Oklahoman Tulsassa järjestetyn vaalikampanjatilaisuuden jälkeen.

Tulsassa havaittiin vaalitilaisuuden jälkeen piikki koronatartunnoissa.

Trump ei myöskään juuri koskaan pidä julkisesti kasvomaskia. Hän on perustellut maskittomuuttaan toistuvilla koronatesteillä.

Menot