fbpx
Uutiset

Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs Nikki Haley eroaa tehtävästään

Hän oli kertonut presidentti Donald Trumpille jo puoli vuotta sitten haluavansa pois virasta vuoden vaihteessa.
YK-suurlähettiläs Nikki Haley on ollut presidentti Donald Trumpin luotetuimpia neuvonantajia.

Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs Nikki Haley eroaa tehtävästään vuoden vaihteessa, kertoi presidentti Donald Trump tiistaina Haley vierellään Valkoisessa talossa.

– Hän on tehnyt loistavaa työtä, kehui Trump Haleyn aikaansaannoksia.

Trump sanoi Haleyn, 46, sanoneen hänelle jo puoli vuotta sitten, että hän haluaisi vapautua virasta vuoden vaihteessa tai kahden vuoden ajanjakson täyttyessä.

Presidentti sanoi toivovansa, että Haley palaa takaisin eri roolissa: “voit valita itse”, hän sanoi.

Haleyn mukaan muut maat eivät ehkä pidä siitä, mitä Yhdysvallat tekee, mutta ne kunnioittavat sitä. Hän sanoi, että hän ei aio asettua presidenttiehdokkaaksi vuonna 2020, vaan hän aikoo tukea Trumpin uudelleenvalintaa.

Trump sanoi nimittävänsä Haleyn seuraajan kahden tai kolmen viikon kuluessa.

Pitkä lista eronneita tai erotettuja

Haley on viimeisin Trumpin hallinnosta eroava korkea-arvoinen virkailija pitkässä listassa. Esimerkiksi ulkoministeri Rex Tillersonin presidentti erotti maaliskuussa.

Haley on ollut Trumpin luotetuimpia neuvonantajia.

YK-suurlähettiläs kertoi aiemmin tänä vuonna uutistoimisto Reutersille, että “tunnen joka päivä kuin panisin haarniskan päälleni” Yhdysvaltain intressien suojelemiseksi YK:ssa.

Haley oli Etelä-Carolinan kuvernööri kun Trump valitsi hänet YK-edustajakseen. Hän oli osavaltion ensimmäinen naispuolinen kuvernööri vuodesta 2010 lähtien.

Menot