Uutiset

Yhtä maalia Hämeenkaaressa

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelataan välieriä, mutta HPK-naiset seilaa samaan aikaan murheen laaksossa. Hämeenlinnalaisten peli on pahasti takalukossa. Peli on ilotonta, tahdotonta ja virheiden höystämää.

LP Kangasalan tilanne on toinen. Se pelaa kauden parastaan koko joukkueensa voimin. HPK ei pysynyt LP Kangasalan kyydissä lauantaina Hämeenkaaressa. Vieraat takoivat voiton suoraan kolmessa erässä, eikä yhdessäkään kotijoukkue pystynyt kunnolla edes kamppailemaan erävoitosta.

– Hirveän ehjä peli meiltä. Onnistuimme laajalla rintamalla. Joukkueen moraaliin ja asenteeseen olen erittäin tyytyväinen. Saimme riittävästi riisuttua HPK:n parhaat aseet, sanoi LP Kangasalan päävalmentaja Ismo Tahvanainen.

HPK teki virheitä

Jostain syystä HPK on tällä kaudella sortunut liian moniin omiin mokiin . Lauantaina HPK:n virhemäärä oli 28 – se on jopa älytön kolmen erän ottelussa. Voitosta on vaikea pelata, kun erästä toiseen itse lahjoittaa vastustajalle kymmenkunta pinnaa.

Tilastot ovatkin liki koomiset: HPK:n pelaajat tekivät yhteensä 52 pistettä, LP Kangasalan pelaajat 47. Kangasala teki kuitenkin HPK:lle vain kahdeksan pistettä.

Kerhon nosto oli tilaston mukaan hyvä (60 prosenttia). Se ei kuitenkaan johtanut vahvaan tai monipuoliseen hyökkäyspeliin. Omia syöttöjään Kerho tuhri 12 ja ässäsyöttöjä tuli neljä. Tämäkin suhde on onneton.

Kerhon ykkönen oli Marina Skender, mutta häneltäkin on totuttu näkemään kovempaa hyökkäyspeliä. Skender sai 38 passia ja teki niistä 11 pistettä. Virheitä hän ei kuitenkaan tehnyt niin paljon kuin muut.

Muilla HPK:n ulkomaan avuilla on paljon enemmän petrattavaa. Skenderin tavoin Martina Konecna paransi Kangasalan ottelusta, mutta ei hän vieläkään onnistunut. Eikä voi kehua passari Maja Simaniciakaan, joka on jäänyt täysin vastustajan kollegansa Kaisa Alangon varjoon. HPK:n hyökkäysten rakentelu on hidasta ja helposti luettavaa.

Puolustuspelaamisessa on ollut myös suuri ero. Kangasala hakee palloa kiitettävästi loistavan liberonsa Roosa Koskelon johdolla. HPK:n kenttään jäävät vastustajan puolitehoisetkin siipaisut.

– Kangasalta loistava peli. Hävisimme peruspelaamisen tasossa enemmän kuin 3–0, myönsi HPK:n päävalmentaja Teemu Sarna, jonka mielestä oman joukkueen virhemäärä oli ”järkyttävän suuri.”

Williams ylivoimainen

LP Kangasalta joka pelaaja pääsi plussalle, mutta yksi oli yli muiden. Joukkueen keskipelaaja Sherri Williams oli kentän kuningatar. Häneen Kerho ei saanut minkäänlaista otetta.

– Huikea pelaaja. Hänen asenteestaan kannattaa ottaa oppia. Se on tarttunut meihin muihinkin, Kangasalan libero Roosa Koskelo kehui.

Williams huokuu johtajuutta, jota HPK;lla ei ole ollut – kovuutta, tahtoa, rohkeutta ja pelaamisen iloa.

– Fiilis on nyt päällä. Meillä on tosi hyvä henki ja kiva on pelata. Meillä on kauhea halu voittaa ja mennä finaaliin, Koskelo tiivisti.

Hänkin oli sitä mieltä, että Kangasala pelasi lauantaina erinomaisen ottelun.

– Oli ehkä kauden ehjin kolmen erän putki – ja tähän paikkaan vieraissa.

Pelit jatkuvat sunnuntaina

Välieräsarja jatkuu heti sunnuntaina Kangasalla. Paljon on yhdessä yössä tapahduttava HPK:ssa, jos se haluaa tiivistää välieräsarjaa.

– Edelleen meidän on oltava nöyrin mielin. HPK on kova joukkue, jolla on näistä peleistä paljon kokemusta, toppuutteli Tahvanainen. (HäSa)

Asiasanat