Uutiset

Yhteiseen maaseutuhallintoon lähdössä kuusi kuntaa

Kaikki Hämeenlinnan ja Riihimäen seudun kuusi kuntaa ovat lähdössä Janakkalan vetämään yhteiseen maaseutuhallintoon. Viisi kuntaa (Janakkalan lisäksi Hämeenlinna, Hattula, Riihimäki ja Hausjärvi) on menossa mukaan ensi vuoden alusta, mutta Loppi vasta vuoden 2013 alusta.

-Tämä on vasta alustava tieto, sillä osissa kunnista asia on käsitelty vasta kunnanhallituksessa. Vielä tarvitaan valtuustojen päätökset, kertoo Janakkalan maaseutuasiamies Ari Uotila.


Loppi mukaan vasta 2013

Ainakin Hämeenlinna ja Hattula ovat päättäneet jo valtuustotasolla, että ne ovat mukana yhteisessä hallinnossa ensi vuoden alusta.

Suunnitelmien mukaan maaseutuhallinnon keskuspaikka on tulossa Turenkiin. Hämeenlinnaan on tulossa kaksi maaseutuhallinnon toimipistettä, toinen kantakaupunkiin ja toinen Tuulokseen. Muut toimipisteet ovat Lopella ja Hausjärven Oitissa,

Lisäksi Hattulaan ja Riihimäelle perustetaan pisteet, jotka ovat auki kerran viikossa.

Alun perin myös Karkkila ja Vihti olivat kiinnostuneet Janakkalan johtamasta hallintoalueesta, mutta nyt ne ovat päättäneet sittenkin suuntautua Länsi-Uudenmaan suuntaan. Siellä maaseutuhallintoa ryhtyy vetämään Raaseporin kaupunki. (HäSa)

Menot