fbpx
Uutiset

Yhteisötanssia Birgitta-kodissa

Koska tapahtuma oli ja missä? Kyseessä on Birgitta-kodin yhteisötanssiprojektin avoimet harjoitukset Tuuloksessa tiistaina 27. lokakuuta.

Mitä juhlitte? Juhlimme yhteisötanssiprojektin päätöstä Birgitta-kodissa, jossa Hämeenlinnan seudun tanssin ammattilaiset ry:n yhteisötanssiohjaajat Tuula Jalasvirta-Kreander ja Tanja Kunnari ovat vierailleet yhteensä seitsemän kertaa tämän syksyn aikana. Yhteisötanssityöpajoissa on tanssitettu asukkaita sekä henkilökuntaa. Projektia tuki Taiteen edistämiskeskus/Hämeen taidetoimikunta.

Mitä oli ohjelmassa? Ohjelmassa oli lämminhenkistä yhdessäoloa ja jutustelua, sekä tunnin mittainen yhteisötanssituokio, johon myös asukkaiden omaiset ja muut vierailijat osallistuivat. Jokainen osallistuja tanssi oman kehonsa liikerajoitteet huomioon ottaen. Yhteisötanssiohjaaja Jalasvirta-Kreander ohjeistikin, että “jokainen osaa tanssia omalla tavallaan. Oikeata tai väärää liikettä ei ole, kunhan et päälläsi seiso!”

Oliko huvia vai hyötyä ja miksi? Molempia! Yhteisötanssin harjoitusten kautta jokainen saa mahdollisuuden ilmaista itseään uudella tavalla. Luova toiminta virkistää arkea ja lisää hyvinvointia´ sekä vahvistaa yhteisöllisyyttä. Ja hauskaa meillä on ollut koko syksy!

Kuka lähetti jutun ja kuka otti kuvan? Tanssitaiteilija Tanja Kunnari.

Keitä on kuvassa? Birgitta-kodin asukkaita, heidän omaisiaan, henkilökuntaa sekä yhteisötanssiohjaaja Tuula Jalasvirta-Kreander.

 

Asiasanat

Menot