Uutiset

Yhteispeliä vai yksilösuorituksia?

”Sooloilun tilalle yhteistyötä”, otsikoi maakuntajohtaja Juhani Honka kirjoituksensa Hämeen Sanomien vierailijapalstalla 10. päivänä helmikuuta.

Hän peräänkuuluttaa joukkuepeliä maakuntamme hyväksi. Honka toteaa, että tarvitaan sellaisia ihmisiä jotka taitavat joukkuepelin ja jatkaa, että heitäkin on, mutta ei riittävästi.

Lisäksi hän kirjoittaa: ”Huikeita yksilösuorituksia voi luetella eri toimialoilta lukuisiakin, mutta pelkästään niillä emme saavuta asettamaamme arvokasta tavoitetta”.

Tästä yhteistyöstä ja tekemisestä olen maakuntajohtajan kanssa samaa mieltä. Sooloilulla ei yleensä pitkälle pärjätä, eikä varsinkaan sellaisella toiminnalla, jossa tappiollisen pelin jälkeen poimitaan yksi pelaaja ja sekin vaihtopenkiltä, jonka päälle syyt vieritetään.

Maakuntajohtaja kertoo huhtikuussa pidettävästä EISCO- konferenssista Hämeenlinnassa. Siellä oli tarkoitus esitellä uusi maakunnallinen menestystuote ulkomaillekin markkinoitavaksi.

Tuotteesta hän toteaa seuraavasti: ”Kaunis ajatuksemme Eisco-tuotteesta kaatui hyvien yksilöpelaajien itsekkyyteen ja yhteistyökyvyttömyyteen”.

Sitten hän mainitsee oman näkemyksensä: ”Käsitykseni mukaan seutukeskuksen rooliin kuuluisi erityisesti joukkuepelin osaaminen ja pelaaminen. Se ei tässä tapauksessa onnistunut.”

Minun on seutuhallituksen puheenjohtajana kysyttävä, mikä oli tämä menestystuote ja missä se oli valmisteltu? Kuka oli hankkeen vastuullinen vetäjä?

Seutukeskus Oy Häme on seudun kuntien omistama yhtiö, jolla on hallitus.

Hallitus muodostuu kahdeksan osakaskunnan edustajista. Asioiden valmisteluelimenä on kunnanjohtajakokous.

Seutukeskuksen tehtävänä on palvella seudun kuntia ja olla kehittämässä niiden toimintoja entistä tehokkaammaksi ja joustavaksi yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Edellä mainittua hanketta ei seutuhallitukseen ja sen käsittelyyn ole koskaan tullut. Siitä en myöskään puheenjohtajana ole minkäänlaista infoa tai esitystä koskaan saanut.

Voikin miettiä, minkä joukkueen taktiikkataulussa kyseinen tuote on ollut. Vai onko kysymys sittenkin ollut yksilösuorituksesta, omasta sooloilusta?

Mikäli kysymys on jostakin sähköisen palvelun tuotteesta niin muistutan, että meillä on yhteinen maakunnallinen hanke Häme-Verkko. Siinä on oiva mahdollisuus osoittaa joukkuepelaamisen taitoa ja unohtaa yksilösuoritukset.

Tämän hankkeen päävastuu ja valvonta on maakuntaliitolla. Seutukeskus on aina valmis yhteistyöhön eri tahojen kanssa, sellaiseen joukkuepeliin, joka on avointa ja rakentavaa yhteistyötä.

Erkki Niemistö

seutuhallituksen

puheenjohtaja (sd.)