fbpx
Uutiset

Yhtiöistä tihkuu palkkatietoja hitaasti

Kaupunginhallitus ei ole vielä saanut vastausta kaikilta Hämeenlinnan strategilta yhtiöiltä niiden palkitsemisjärjestelmistä.

– Vastauksia on kyllä tullut, muttei ilmeisesti vielä kaikilta yhtiöiltä. Harmi, sillä asia pitäisi saada nopeasti käsitellyksi kaupunginhallituksessa, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka pohtii.

Kaupunginvaltuutettu Lulu Riikonen (ps.) teki huhtikuussa tarkastuslautakunnalle selvityspyynnön kaupungin ylempien johtohenkilöiden sekä kaupunkikonsernin yhtiöiden johdon palkitsemis- ja bonusjärjestelmistä.

Voimakas kasvu henkilöstömenoissa

Riikonen perusteli selvityspyyntöään sillä, että suhteessa päälukuun erityisesti yhtiöiden henkilöstömenot ovat kasvaneet voimakkaammin kuin yleinen palkkataso on noussut.

Tarkastuslautakunta lähetti yhtiöitä koskevan selvityspyynnön kaupunginhallitukselle, jonka toimialaan ne kuuluvat.

Yhtiöiltä on jo tovi odotettu vastauksia useita kysymyksiin. Niiltä kysyttiin mm. hallituksen jäsenille kokous- ja vuosipalkkioiden lisäksi maksetuista palkkioista.

Selvitys halutaan myös toimitusjohtajien palkoista, palkkioista ja luontoiseduista sekä yhtiöiden käytössä olevista henkilöstöetuuksista.

Kannustepalkkausta tutkitaan

Maanantaina tarkastuslautakunta käsitteli kaupungin ylimmän johdon palkkoja ja etuuksia. Kaupunginjohtajien palkkoihin tehtiin tammikuussa kunta-alan työehtosopimuksen mukainen 1,7 prosentin yleiskorotus.

Sitä ennen palkkoihin ei ollut tehty muutoksia uuden Hämeenlinnan aikana talouden alijäämäisyyden vuoksi.

Kaupunginhallitus päättää kaupunginjohtajien palkoista ja muista etuuksista. Vekka on esittänyt, että tämän vuoden aikana selvitettäisiin mahdollisuudet ottaa käyttöön kannustepalkkaus.

Yhtiöihin tarkastuslautakunta palaa saatuaan selvitykset kaupunginhallitukselta.

Kaupunginlakimies Kari Suokas ei halunnut vielä maanantaina arvioida, onko mahdollista julkistaa kaikki yhtiöiden vastauksiin liittyvä tieto.

– Tietysti julkistamme kaiken, mikä lain mukaan on julkista tietoa, hän vakuuttaa. (HäSa)

Menot