Uutiset

YIT ostamassa VR:n maat Hämeenlinnan Keinusaaresta

YIT aikoo rakentaa VR-Yhtymän maat Hämeenlinnan Keinusaaresta. YIT ja VR ovat tehneet esisopimuksen, jonka mukaisesti YIT ostaisi alueen, joille se voisi rakentaa noin 8 500 neliön kerrostalot.

Hämeenlinna parhaillaan kaavoittaa aluetta Keinusaari 2 -työnimellä. Alueelta omistaa maata myös kaupunki.

-Jos kaikki käy hyvin, voimme jo vuoden kuluttua päästä rakentamaan aluetta, YIT Asuintalot Etelä-Suomi -yksikön johtaja Hannu Kuusela sanoo.

Kuusela korostaa kuitenkin, että ennen rakentamista on ratkaistava monta asiaa. V?R:n ja YIT:n esisopimuksenkin mukaan erilaisia edellytyksiä on täytettävä ennen kuin kiinteistökauppa tehdään.

-Asemakaavoituksessa pyritään maanomistuksesta riippumatta hyvään tulokseen. Rakentaminen edellyttää vielä maanvaihtoja ynnä muita kauppoja, Kuusela kertoo.

Hämeenlinna on suunnitellut Keinusaaren kakkosalueelle asuin- ja toimistokerrostaloja. Tiivistä asutusta on tarkoitus pikkuhiljaa laajentaa Kantolan suuntaan. Kuuselan mukaan YIT:n ja kaupungin suunnitelmat alueen maankäytöstä ovat samankaltaisia.

-Ei voida sano, kuinka monta tonttia VR:n alueelle syntyy. Mahdollista on, että sinne muodostetaan viisi tonttia.

YIT ja VR tekivät esisopimuksen Keinusaaren maasta osana laajaa sopimusta, jolla YIT aikoo hankkia kaikkiaan 100 000 kerrosneliön edestä rakennusmaata. Sopimus tehtiin Hämeenlinnan lisäksi Helsingin ja Turun maa-alueista. Kauppojen arvo olisi kaikkiaan noin 70 miljoonaa euroa.

YIT Rakennuksen Etelä-Suomen yksikkö rakentaa Hämeenlinnan Sairionrantaan suurta kerros- ja rivitaloaluetta. Kuusela vakuuttaa, että Keinusaari ja Sairionranta eivät millään tavalla sulje toisiaan pois rakennuspaikkoina.

-Sairionrannassa on vahva kaava ja rakennamme sitä koko ajan kysynnän mukaan.

Keinusaari poikkeaa alueena Sairionrannasta. Kuusela uskoo, että sen kerrostaloilla on kysyntää.

-Sijainti on mielestämme keskeinen Hämeenlinnassa. Paikka on hyvä. (HäSa)