Uutiset

YIT ryhtyy urakoimaan moottoritien katteen tunnelia

Hankintapäätös moottoritien katteen tunnelirakennelmasta on tehty, tosin ehdollisena. Tilaajajohtaja Päivi Saloranta on valinnut kuudesta tarjouksesta YIT:n tekemän tarjouksen, jonka hinnaksi tulee 29 miljoonaa euroa.

– Meillä oli työryhmä, joka valmisteli päätöstä ja vertaili tarjouksia. Niissä on pisteytetty muitakin tekijöitä kuin hintaa. Painoa on pantu mm. myös tunnelin turvallisuutteen liittyviin asioihin.

Päätös on kahdella tavalla ehdollinen. Se odottaa NCC:n hallituksen periaatepäätöstä lähteä toteuttamaan moottoritien kattamista. NCC:n hallitus ei ole vielä tehnyt päätöstä.
Hankinnan rahoitus on myös tulossa seuraavaan Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon, koska kaupunki rahoittaa sen ensin kokonaisuudessaan, mutta laskuttaa myöhemmin osan kustannuksista NCC:ltä.

– Yritämme saada esityksen jo seuraavaan kaupunginhallitukseen. Valtuuston käsittelyyn se on tulossa huhtikuun alussa, tilaajajohtaja Päivi Saloranta kertoo.

Kaupungille 12 miljoonaa
Kustannusjako menee niin, että NCC vastaa tunnelista ja kaupunki sen ulkopuolisista osista eli kaduista, rampista ja silloista.

Ennen tarjouksia kaupungin osuudeksi arvioitiin 10-11 miljoonaa euroa.

– Ehkä se menee lähemmäs 12 miljoonaa, Saloranta arvioi nyt.

Tunneliurakasta tuli kuusi tarjousta.

Tunnelin rakentaminen on moottoritien katehankkeen lähtölaukaus. Jos työ pääsee käyntiin tänä keväänä, tunnelin pitäisi valmistua noin vuoden kuluttua keväällä 2012.

Kauppakeskus ja asuintaloja
NCC:n tavoite on avata moottoritien päälle nouseva kauppakeskus keväällä 2014. Kauppakeskukseen on tulossa noin 30?000 neliötä.

Sen tiloista on jo vuokrattu noin puolet. Tosin ainoa julkisuuteen tiedotettu vuokralainen on toistaiseksi Anttilan tavaratalo.

Kauppakeskuksen lisäksi katteelle tulee neljä asuintaloa, joihin on suunniteltu noin 200 asuntoa. Niidenkin rakentaminen alkanee jo ensi vuonna, jos hanke yleensä nytkähtää liikkeelle.
Sillä on jo rakennuslupa. Jos hankintapäätös tunnelista saa lainvoiman, massiivinen hanke odottaa enää NCC:n hallituksen periaatepäätöstä toteutuksista.

Asia oli helmikuussa esillä NCC:n hallituksessa, mutta varsinainen päätös jäi tuolloin vielä seuraavaan kokoukseen. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic