Uutiset

Ykkösketju johdatti Steelersin naiset voittoon

Steelersin naisilta ei sunnuntaina vaadittu ihmetekoja, kun joukkue kukisti FBC Turun kotihallissaan maalein 9–3 salibandyn naisten 1. divisioonan ottelussa. Turkulaiset sarjanousijat eivät pysyneet teräsnaisten kyydissä mukana, ja Steelers hallitsi peliä oikeastaan alusta loppuun asti.

Erityisesti Steelersin ykköskenttä esitteli kotiyleisölle ajoittain komeita kuvioita. Ketjun laitahyökkääjä Heli Haapalahti juhli ottelussa 1. divisioonauransa ensimmäistä hattutemppua. Kolmen täysosuman lisäksi hän syötti yhden maalin. Hyvin toimineen viisikon muut hyökkääjät olivat Roosa Kankare (1+2) ja Salla Nuorteva (0+1). Pakkeina pelasivat Rebekka Väyrynen (0+1) ja Laura Parikka (1+2).

Haapalahdelle hattutemppu toi hyvän mielen.

– Olemme ketjumme kanssa pelanneet pitkään yhdessä, ja tulos alkaa näkyä. Pallo liikkui hyvin ja onnistumisia tuli. Vastustaja jäi meille aika paljon nopeudessa, mutta olivat he ihan taitavia, Haapalahti kuvaili.

Keskittyminen …herpaantui

Steelers johti ottelua kahden erän jälkeen turvallisen tuntuisesti 6–2. Loppua kohden FBC Turku lisäsi painostustaan, ja kotijoukkueen peli näytti hetken jopa paniikinomaiselta helppoine virheineen. Turkulaiset onnistuivatkin kaventamaan 6–3:een, ennen kuin Steelers taas heräsi ja hoiti homman kunnialla kotiin.

Steelersin päävalmentaja Toni Kankaanpää oli iloinen kahdesta pisteestä, mutta harmitteli keskittymisen herpaantumista johtoasemassa.

– Tämä oli kahden vuoden aikana vasta toinen kerta, kun johdamme peliä selvästi. Osa nuorista pelaajistamme lopetti pelaamisen kokonaan, ja annoimme vastustajalle turhaan mahdollisuuden. Olen tyytyväinen varsinkin ykkösketjumme peliin, joka näytti välillä juuri siltä, miltä sen pitääkin näyttää, Kankaanpää kehui.

Kärkiviisikon lisäksi Steelersistä pääsivät tehoille Katariina Niemi (2+0), Meri Mäkinen (1+0), Annamaija Tuloisela (1+0) ja Heidi Förell (0+1). Maalivahti Sara Seurujärvi napsi 15 torjuntaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic