Uutiset

Ykkösketju taas liekeissä

Hämeenlinnan Pallokerhon ykkösketjulta Jere Sallinen–Ville Viitaluoma–Eric Fehr on tehoja odotettu ja niitä on myös saatu.

Kolmikko pelasi oikein mahtiottelun lauantaina kotihallissa, kun HPK nujersi liigan syyskauden superyllättäjän SaiPan maalein 6–1.

Sallinen (2+1) tälläsi HPK:n ensimmäisen ja kolmannen maalin, Fehr (2+1) neljännen ja viidennen. Viitaluoma ansaitsi tällä kertaa kaksi syöttöpinnaa.

– Ykkösketju oli liekeissä. Fehrin pyssy on jäätävä. Liigapelaajien kannattaa ottaa siitä oppia, kehui HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin teho-osastoaan.

Pipo pysyy päässä

Sallinen kertoi perjantaina vaihtavansa pipoa huonosti menneen pelin jälkeen. Lauantaina ei nuoren miehen tarvinnut pipoa vaihtaa. Peli kävi sen verran hienosti.

– Pipo taitaa nyt pysyä samana, mies virnisti pelin jälkeen.

Senkin Sallinen sanoi perjantaina, että HPK kaipaa laukauksia ja niiden jälkeen röyhkeätä menoa vastustajan maalille. Sallinen teki juuri niin kuin sanoi. Hän meni maaleissaan vastustajan veräjälle ryminällä ja sai komeat palkinnot.

– Siitä on puhuttu, että maalille pitää mennä reboundeihin, hän vahvisti.

Fehr, Viitaluoma ja Sallinen ovat ikään kuin löytäneet toisensa. Ketju on vaarallinen vastustajan hyökkäyspäässä, jossa Sallinen rouhii, Fehr laukoo ja Viitaluoma rakentaa.

– Mukava on pelata huippupelaajien kanssa. Löydämme toisemme peli peliltä paremmin. Tulemme juttuun kaukalossa, kopissa ja muutenkin, uransa parasta kautta pelaava Sallinen jutteli.

Numerot valehtelevat

Kerhon viiden maalin voitto ei kerro läheskään kaikkea ottelusta. Oli ihme, että HPK johti ensimmäisen erän jälkeen. SaiPa nimittäin vyöryi energisesti läpi sen erän ja loi tukun maalipaikkoja.

– Numerot kieltämättä valehtelevat. SaiPa on kova tekemään töitä. Se on samanlainen työteliäs joukkue kuin mekin olemme, Sallinen mietti.

Selin oli samoilla linjoilla.

– Ensimmäinen erä oli ihan kauhea. En muista, koska meitä on viety vasemmalta ja oikealta niin. Se oli SaiPan näytöstä ja me olimme jäljessä. Onneksi maalivahti Järvinen (Mika) ei ollut jäljessä, valmentaja sanoi.

HPK paransi toiseen erään selvästi.

– Saimme kaivettua esiin intohimon. Pystyimme puolustamaan alivoimat. Erikoistilanteet ratkaisivat – alivoimamme ja tehokas ylivoimapeli. Hyvä voitto kolmen tappion jälkeen. Kartalla ollaan, Selin selvitti.

Hän puhui asiaa. SaiPa sai pelata ylivoimaa paljon, mutta yhtään maalia se ei silloin tehnyt. Kahdesti lappeenrantalaiset pääsivät myllyttämään kahdenkin pelaajan ylivoimaa, mutta onnettomasti meni heiltä sekin.

Kerhon maalia vartioinut Mika Järvinen oli puolestaan jälleen loistava. Hän on liigan torjuntapörssin kärjessä, eikä kyllä yhtään suotta.

Piispanen on tulossa

HPK:n hyökkääjien tehokaartiin kuului myös Arsi Piispanen saldollaan 1+2. Piispanen on selvästi tulossa.

Hän teki Kerhon voittomaalin (2–0) toisessa erässä. Piispanen sai iskeä kiekon tyhjiin ylivoimalla Marko Tuulolan oivaltavan syötön ansiosta. Piispasen ketjun laituri Antti Miettinen puolestaan sinetöi loppunumerot 18 sekuntia ennen loppua – taas ylivoimalla.

HPK:n puolustajat selvittivät SaiPan ajoittain ankaran paineen kelvollisesti. Eniten saivat uurastaa Johan Larsson (25.42) ja kaksi maalia alustanut Dan Spang (23.14). (HäSa)

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020