fbpx
Uutiset

Ykkösnyrkki kantoi vastuun

Suomi päätti jääkiekon MM-kisojen alkulohkourakkansa odotetusti. Ensi kaudeksi taas MM-tasolla sarjaporrasta alemmaksi putoavasta Kazakstanista ei ollut Leijonien haastajaksi, vaan Suomi otti sunnuntain mahalaskun jälkeen rutiinivoiton selvästi heikommasta vastustajasta.

Suomen kaikki maalit menivät Mikko Koivun johtaman ykkösviisikon nimiin. Koivun kentällinen, laidoillaan Jussi Jokinen ja Valtteri Filppula ja puolustajina Mikko Mäenpää ja Juuso Hietanen, vastasi kaikista isäntien maaleista.

Maalinteon aloitti Jokinen, joka ohjasi Mikko Mäenpään laukauksen ylivoimasta ilmasta ohi Vitali Kolesnikin. Sen jälkeen oli vuorossa Mäenpää (1+1), jonka hirmulaukaus kahden pelaajan ylivoimalla viuhui väkisin maaliin.

Filppulalle neljä pistettä

Kaksi viimeistä maalia olivat Valtteri Filppulan tekemiä. Detroitin NHL-tähti viimeisteli kahdesti vuorenvarmasti, eikä kypärätemppukaan ollut kovin kaukana. Maaliensa lisäksi Filppula oli syöttämässä sekä Jokisen että Mäenpään maaleja.

Sentteri Koivu ja toinen puolustaja Juuso Hietanen syöttivät kumpikin kaksi maalia.

– Ketjumme peli toimi ihan hyvin. Meillä oli paikkoja ylivoimalla, ja saimme maaleja aikaiseksi. Se on hyvä juttu. Olimme vastustajan alueella suurimman osan aikaa, ja puolustimme hyvin, kun oli sen aika, Filppula kertoi Canal+-kanavan haastattelussa.

Kolesnik onnistui

Suomi oli ottelun suursuosikki ja se myös näkyi kentällä. Kazakstanin maalivahti Vitali Kolesnik piti joukkuettaan pystyssä vielä ensimmäisen erän ajan, vaikka jo sen aikana Leijonilla oli lukuisia paikkoja tehdä avausmaali. USA:ta vastaan Kazakstan sinnitteli jatkoajalle, mutta Leijonia vastaan seinä tuli toisessa erässä vastaan.

Koivun kentän lisäksi Suomen isoimmat onnistujat olivat maaliin palannut Petri Vehanen ja Tuomas Kiiskinen. Kiiskinen pelaa ensimmäistä arvoturnaustaan, mutta sitä ei huomaa mistään. Maaotteluitakaan Niiralan Maltsevilla ei ole kuin seitsemän, mutta niissä hän iskenyt kahdeksan tehopistettä.

Mielenkiintoinen tiistai

Suomen lohkon tilanne on kimurantti ennen tiistain viimeisiä otteluita. Kanada, Suomi ja USA ovat varmasti puolivälierissä, mutta järjestys on vielä epäselvä. Kanada hoitaa kaiken järjen mukaan päätösottelussaan Valko-Venäjän ja voittaa lohkon.

Suomi on kolmas, jos USA voittaa omassa ottelussaan Sveitsin, mutta toisaalta myös kakkos- ja jopa nelospaikka ovat vielä mahdollisia, jos pelit menivät sopivasti ristiin. Se on joka tapauksessa selvää, että torstaina Suomella on ensimmäinen tosipaikka. (HäSa)

Asiasanat

Menot