Uutiset

Yksi askelma finaaliin

Hämeenlinnan Pallokerhon on yhden askelman päässä naisten lentopalloilun Mestaruusliigan finaalista, kun se kukisti kolmannen kerran putkeen Pihtiputaan Pislaplokin. HPK voitti tällä kertaa luvuin 3-1 (25-21, 27-25, 27-29, 25-14).

HPK johtaa välieräsarjaa luvuin 3-2. Finaaliin pääsyyn vaaditaan neljä voittoa.

-Kahdessa avauserässä emme olleet alussa täysin mukana, mutta saimme ne puristettua voitoksi. Meillä oli hirveä kaula kolmannessa erässä, mutta Pislaploki vei kuitenkin sen erän. Neljäs erä oli täysin meidän hallintaa, sanoi HPK:n taisteluilmettä hyvin ilmentänyt Pauliina Vilponen.

Skender äityi hurjaan lyöntiin

Vierailija hallitsi varsin pitkään kahta ensimmäistä erää, mutta niin vain HPK kampesi lopulta erävoittoon kummassakin. Etenkin toisessa erässä HPK:n Marina Skender näytti sellaista hyökkäysarsenaalia, että tuntui kuin hän ei olisi ollutkaan kuukausikaupalla loukkaantuneena.

-Toisen erän loppu harmittaa, sanoi Pislaplokin valmentaja Satu Natunen erästä, jossa Plokilla oli kahteen otteeseen eräpallo.

Vierailija vei kolmannen erän kovalla taistelulla vasta kuudennella eräpallolla, vaikka HPK johti jo 20-15.

Samalla katkesi HPK:n kahdeksan peräkkäisen erän voittoputki.

HPK aloitti neljännen erän näytöstyyliin ja johti jo 7-0. Kerho jatkoi loppuun asti samaa rallia.

-Neljännessä erässä moposta loppui bensa, Natunen myönsi.

Kujundzic huilasi sivussa

HPK antoi sikäli tasoitusta, sillä Kerhon edellisten otteluiden ykköstähti Ivana Kujundzic oli koko ottelun sivussa keuhkoputkentulehduksen takia. Hän saattaa kuitenkin pelata perjantaina Pihtiputaalla pelattavassa kuudennessa ottelussa.

-Sanoin Marinalle, että on otettava enemmän vastuuta. Karoliina Kyllönen sai pienen aivotärähdyksen, kun hän törmäsi liberon (Tiiamari Sievänen) kanssa vastakkain. Liberon polvi osui Kyllösen päähän, sanoi HPK:n valmentaja Kai Stenius.

Skender antoi sitten palaakin sydämensä kyllyydestä. Loistava juttu loppukautta ajatellen.

Skenderin lisäksi keskipelaaja Laura Pihlajamäki oli erinomainen. Skender sinetöi toisen erän ratkaisun. Pihlajamäki sai tulittaa puolestaan ottelun viimeisen pinnan.

Maria Eskola juoni ovelasti

Passari Maria Eskola pelasi myös huiman matsin. Hän jujutti useampaan otteeseen, mutta hän myös näki tyhjät tilat Pislaplokin takakentälläkin. Mantu Eskola suorastaan uhkuu hienoa pelifiilistä.

Keskipelaaja Lauren DeGirolamoon voi luottaa kuin vuoreen, sillä hän tuntuu pelaavan ottelusta toiseen tasaisen varmasti.

Lisäksi vaihtopelaajista Noora Venho oli merkittävässä roolissa avauserässä, kun HPK käänsi erän itselleen Venhon syöttövuorolla.

HPK:ssa kolmannen ottelun valmentanut Stenius oli tyytyväinen moneen asiaan.

-Joukkue alkaa ymmärtää, mitä tarkoitan. Yleisilmeeseen olen tyytyväinen. Muutamia asioita on vielä tehtävä paremmin. Tämän joukkueen nimilistaa kun katsoo, niin se on tottunut katkomaan myös finaaleja, Stenius muistutti.

-Voitimme torjunnat (14-8), mutta myös puolustus toimi hyvin, valmentaja jatkoi.

– Murheita ja harmia on ollut, mutta hyvä, että käänsimme taas voiton. Tasaisempaa pelimme olisi saanut olla, sanoi Vilponen.

-Olen tyytyväinen siihen, että viimeksi otimme 3-0-pataan, mutta nyt pystyimme tekemään kunnon pelin. Me ei olla luovutettu emmekä luovuta, painotti Natunen.

-Perjantaina, kun voitamme Pihtiputaalla, finaalipaikka on sitten siinä. Jos emme voita, hoidamme ratkaisun sitten kotona sunnuntaina, Vilponen vakuutti.

Pislaplokin Emily Stockman oli joukkueensa pisterohmu. Rohkeasti, mutta virhealttiisti pelannut Jacqueline Davisson oli ajoittain torjumaton. Keskipelaaja Nikolina Alter ei tällä kertaa ollut aivan yhtä vaarallinen kuin aiemmissa otteluissa.

Toinen keskipelaaja Jaana Kumpumäki voitti joukkueensa kahdeksasta torjuntapinnasta puolet eli neljä. (HäSa)