fbpx
Uutiset

Yksi kuoli ja kymmenet haavoittuivat junan ja kuorma-auton törmäyksessä Japanissa

Viittäsataa matkustajaa kuljettaneesta junasta puolet suistui raiteilta.
Kuva: KIMIMASA MAYAMA
Kuva: KIMIMASA MAYAMA

Yksi ihminen kuoli ja ainakin 34 loukkaantui torstaina Japanissa, kun kuorma-auto ja pikajuna törmäsivät toisiinsa, kertoi Reuters. Onnettomuus tapahtui Japanin toiseksi suurimmassa kaupungissa Jokohamassa, joka sijaitsee noin 30 kilometriä Tokiosta etelään.

Puolet junasta, jonka kyydissä oli noin viisisataa matkustajaa, suistui raiteiltaan, ja kuorma-auto syttyi tuleen. Junayhteys pääkaupunkiin Tokioon pysähtyi onnettomuuden takia.

Veturin ikkunat rikkoutuivat ja kolme junan kahdeksata vaunusta suistui raiteiltaan, onnettomuuspaikoilta kuvatuissa videoissa näkyi.

– Särkyvän lasin ääni oli todella kova. Kun tajusin mitä oli tapahtunut, junan vaunu oli täysin murskana, kertoi yksi junan matkustajista valtiollisen NHK-kanavan uutisissa.

Kuorma-autoa kuljettanut noin 60-vuotias mies kuoli. Yksi nainen loukkaantui vakavasti.

Juna ei ehtinyt pysähtyä

Junankuljettaja teki hätäjarrutuksen havaitessaan kuorma-auton raiteilla, muttei pystynyt pysäyttämään junaa ajoissa. NHK:n mukaan yksi matkustajista sanoi kuulleensa junan pillin viheltävän pitkään ennen kuin törmäys tapahtui.

Kuorma-autoon oli lastattu hedelmiä, ja onnettomuuspaikalla lojui appelsiineja ja sitruunoita, kun pelastustyöntekijät saapuivat paikalle. Kuorma-auto jäi törmäyksessä junan ja seinän väliin ja syttyi heti tuleen.

Viranomaiset tutkivat onnettomuuden syytä. Onnettomuus tapahtui asemalla, jonka kautta kulkee päivittäin 19 000 ihmistä.

Menot