fbpx
Uutiset

Yksi kuoli, seitsemän haavoittui Baltimoren ampumisessa

Asemies alkoi ampua ympärilleen kadulle kokoontuneiden ruokailijoiden joukossa.

Yksi ihminen sai surmansa ja seitsemän muuta loukkaantui kun asemies alkoi ampua ympärilleen katuruokalassa Yhdysvaltain Baltimoressa sunnuntaina, kertoo Guardian-lehti.

Ammunta alkoi pian kello 17 jälkeen paikallista aikaa kaupungin länsiosassa.

Poliisipäällikkö Michael Harrison kertoi miehen lähestyneen ruokailijoita jalan ja alkaneen ampua “hyvin traagisesti, hyvin raukkamaisesti”.

Harrison kertoi ampujalla olleen kohteensa, mutta hän ei kertonut tämän motiivista tarkemmin.

Yksi mies kaatui babtistikirkon takana luotiin ja hänet julistettiin kuolleeksi sairaalassa. Haavoittuneet vietiin sairaalaan, mutta heidän tilastaan ei ole tietoa.

Väkivaltainen kaupunki

Harrisonista tuli kaupungin poliisipäällikkö kuusi viikkoa sitten. Hän lupasi tuolloin tehdä kaupungista turvallisemman ja hän aloitti poliisilaitoksessa uudistuksia. Baltimore on yksi Yhdysvaltain köyhimmistä kaupungeista. Siellä on tapahtunut yli 300 tappoa tai murhaa molempina kahtena viime vuotena. Harrison on kaupungin 14. poliisipäällikkö sitten 1990-luvun puolivälin.

Harrison ja kaupungin virkaatekevä pormestari Bernard Young kehottivat kaupungin asukkaita auttamaan ampujan ja uhrien tunnistamisessa.

– Joku tietää jotakin, Young sanoi.

– Nämä asiat eivät tapahdu sattumalta. Ihmiset tietävät kuka syyllistyy tällaisiin ampumisiin.

Baltimoressa on ollut huumerikollisuuteen liittyvää väkivaltaa vuosikymmeniä. Kaupunki on yksi Yhdysvaltain väkivaltaisimmista. Kaupungissa käydään tulitaisteluja huumejengien välillä ja siellä on paljon laittomia aseita.

Menot