Uutiset

Yksi piljetti rikoksiin, kiitos

Hattula on varsin verinen kunta. Niin rikollinen, että lukuisia tapahtumapaikkoja on aivan pakko pällistellä kahdeksasta linja-autosta.

Tai no, totta puhuen rikoksia ei liene Hattulassa tavallista enempää. Mutta kahdeksan bussin kyydissä niihin pääsee silti tutustumaan Hattula-päivien aikana. Yksi linja-auto kun ei riitä mihinkään.

-Viime vuonna odotimme, että tulisipa kierrokselle edes puoli bussia väkeä, mutta loppujen lopuksi oli seitsemän bussia täynnä, ihmettelee vs. vapaa-aikatoimenjohtaja Jari Salmela.

Kiinnostuksen takaa lähes 40 vuotta poliisina toiminut kierroksen opas Raimo Siren, joka tuntee hyytävimmät tarinat, tällä kertaa itäisestä Hattulasta.

Esimakuna kerrottakoon Sirenin tarina pannukakuksi hakatusta miehestä, jonka pitkät jalat eivät mahtuneet kokonaan poliisiauton takaluukkuun, vaan rätkyttivät pitkin kolmostietä.

Kuuluisia dekkaristeja

Sirenin tarinat ovat kaameita, vaikkakin tosia, mutta voi Hattula-päivillä tutustua myös fiktioon.

Mauri Sariolan hengessä järjestettävässä dekkari-illassa puhuu varsin maineikkaita dekkaristeja. Rikostoimittajana työskentelevä Jarkko Sipilä sai kaksi vuotta sitten Vuoden johtolanka -palkinnon. Samaisen palkinnon ovat saaneet myös Taavi Soininvaara ja Antti Tuomainen. Eppu Nuotio taas on tullut tunnetuksi muun muassa Pii Marinista kertovasta dekkarisarjastaan.

-Odotan yleisöryntäystä, kun paikalla on tällaisia nimiä, johtava kirjastonhoitaja Heli Roisko sanoo.