Uutiset

Yksi totuus kerrallaan

Ilmastonmuutos on päivänselvä asia, mutta kukaan ei varmasti tiedä, mihin suuntaan ilmasto muuttuu pitkällä aikavälillä.

Oli erittäin virkistävää lukea nimimerkki ekonomistin mielipidekirjoitus ilmastonmuutoksesta ja lähinnä niistä faktoista, joista vähemmän saa tietoa mediasta(HäSa 20.3.).

Suomeen mahtuu vain yksi totuus kerrallaan. Ilmastonmuutosasiassa oikea totuus on nyt ilmaston lämpeneminen. Siitä on tullut lähes mantra, jonka perään noin 80 prosenttia suomalaisista kumartaa.

Ei ole ihme, että iso osa suomalaisista uskoo ilmaston lämpenemiseen ottaen huomioon Suomen virallisen kannan, jota media tukee sumeilematta syyllistävään sävyyn.

Tästä tuoreena esimerkkinä toimittaja Iisakki Kiemungin kirjoitus, jossa vihjataan tuon ”vääräoppisten” noin viidenneksen kansanosan muodostuvan pitkälti keski-ikäisistä miehistä (HäSa 15.3.).

Seuraavia asioita täydentämään ekonomistin kirjoitusta, on hyvä huomioida. Päästökauppa on ison luokan kansainvälinen bisnes, kuka sillä tienaa? Kun liikkuu todella iso raha, on erittäin todennäköistä, että ilmastonmuutos asioissa tutkimustuloksia on manipuloitu tai salailtu huomattavasti enemmän kuin mitä tähän mennessä on tullut ilmi.

Mihin suuntaan ilmastonmuutos?

Hämeenlinna

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic