Uutiset

Yksi yli muiden Suomen käsipallossa

Riihimäen Cocks jaksoi pitkän ja monipolvisen käsipallokauden päätteeksi vielä pitää rivinsä järjestyksessä. Finaalisarjan pirteimpään esitykseensä sunnuntaina Riihimäellä yltänyt Kauniaisten HC West kaatui silti Cocksin käsittelyssä numeroin 34–26 (19–13).

Näin 43-vuotias Cocks juhli seurahistorian kahdeksatta kultaa. Mestaruus oli riihimäkeläisille jo neljäs peräjälkeen.

West pyristeli ratkaisuottelussa 20 minuutin ajan mukana. Sten Toomla, Miro Koljonen ja Richard Sundberg juonivat hyökkäyksiä hyvällä prosentilla riihimäkeläisten maaliin. Toisessa päässä Cocksin hyökkääjät pakottivat Westin pelaajat virheisiin ja maaliero pysyi pienenä Teemu Tammisen kolmen rangaistusheiton turvin.

Yuru Lukyanchuk viimeisteli viivalta, Vitalie Nenita hyppyheitosta ja Tamminen nopeasta läpiajosta puolentoista minuutin aikana. Maalin takaa kahden johtoon kiilannut kotijoukkue uhkui pelihaluja. Kauniaisten ryhmässä puolestaan pallon puristaminen alkoi jo näkyä.

Avausjakson viimeinen kymmenminuuttinen toi jo kullan makua suuhun. Westin avainpelaajat sortuivat väsymystään virheisiin ja Cocks kiihdytti jo kuuden maalin ansaittuun johtoon.

Toisen jakson alussa West jälleen sai aikaan lyhyen hyvän jakson. Richard Sundbergin johdolla West kavensi maalieron viiteen, mutta Cocksin aikalisä jälkeen riihimäkeläisten rumputuli jatkui tuttuun malliin. Riihimäkeläiset jäivät loppumetreillä jo odottelemaan mestaruusjuhlien alkua, joten Westin onnistui siistiä loppunumeroita. Kymmenen maalin takamatka kutistui kahdeksaan.

Silti edes alkuminuuteilla ei jäänyt epäselväksi se, että riihimäkeläiset halusivat juhlia mestaruutta täpötäydessä kotihallissaan. Näin Suomen cupin ja Baltian liigan mestaruudet saivat jatkokseen myös SM-kullan.

– On aika tyhjä olo, Cocksin manageri ja seuran puheenjohtaja Jari Viita huokaisi.

– Vähän aikaa pitää palautua tästä ensin, mutta toisaalta jo ensi viikolla julkistamme uuden pelaajasopimuksen. Joukkueesta jää vain kolme pelaajaa pois. Tilalle haetaan täsmähankintoja, hän vihjaa.

– Aika helpot finaalit nämä lopulta olivat. Meillä oli selkeä fyysinen ylivoima ja ollaan teknisestikin parempia. Tänään vastustaja pysyi 20 minuuttia mukana, mutta sitten väsyivät, koska heillä ei ole vaihtomiehiä samalla tavalla kuin meillä, pohti puolestaan Cocksin avainpelaajiin kuuluva Nico Rönnberg.

Rönnberg paketoi raskaan kauden tyytyväisin mielin.

– Kyllä tämä tuntuu hyvältä. Kolme mestaruutta! Baltian liigan voitto oli tietysti tämän kauden huipentuma, hän hymyili.

Joukkueen kapteeni Antti Valo oli samoilla linjoilla.

– Olihan tässä kauden aikana paljon kaikenlaista, loukkaantumisiakin, mutta onneksi pelaajat kuntoituivat sopivasti tärkeisiin peleihin. Eurocup oli ainoa pettymys, mutta se tuli meille liian aikaisin. Alkukaudesta joukkue ei vielä ollut yhtä hyvin hitsaantunut kuin nyt, koska meillä oli paljon uusia pelaajia ringissä, Valo selvitti.

– Nyt meillä on kasassa hyvä joukkue ja on tärkeää, että pelaajia ei kovin paljon vaihdu ensi kaudelle. Lähtökohta europeleihinkin on nyt ihan toinen, kapteeni myhäili.

HC Westin päävalmentaja Mikko Koskue antoi täyden tunnustuksen mestareille.

– Kyllä me paremmallemme hävisimme, mutta emme me niin huonoja olla kuin numerot näyttävät. Meiltä menivät ilmat siihen Dicken-sarjaan (välierissä). Ei palauduttu riittävästi finaaleihin, Koskue arvioi. HäSa

 

Asiasanat

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic