Uutiset

Yksien alushousujen mies

Iskelmälaulaja Janne Tulkki on vain kerran elämässään saanut fanilta alushousut. Se tapahtui Pyhtään lavalla. Kesken keikan ovesta sisään astui iso kalju mies, joka määrätietoisesti käveli suoraan kohti esiintymislavaa.

– Mietin siinä laulaessani, että mitäköhän tästä seuraa. Mies tuli lavan eteen, oli hetken siinä, kaivoi takkinsa sisältä julmetun kokoiset punaiset miesten bokserit ja asetteli ne lavan reunalle, Tulkki nauraa.

– Siitä voisi olla vähän katkera, sillä niihin housuihin olisi mahtunut ainakin kolme Jannea.

Janne Tulkki on tuikkinut iskelmätaivaalla jo seitsemisen vuotta. Eikä loppua näy, vaikka naisten alushousuja ei postilaatikkoon tipahtelekaan. Keskiviikkona Tulkilta tulee ulos seitsemäs levy Tarinoita.

Levyn nimestä voi päätellä sen sisältöä.

– Siinä on puolet omia sävellyksiä ja kaikki, yhtä lukuun ottamatta, omia sanoituksia. Biisit ovat tarinoita omasta elämästä, mutta yritän kirjoittaa niitä siten, että kuuntelijalle jää tilaa, Tulkki kertoo.

Tulkki myöntää, että henkinen krapula on kova, kun levy on tulossa ulos. Vaikka sitä on jo ennen julkistamista myyty liki 10 000 kappaletta, yleisön vastaanotto ja kriitikoiden mielipiteet jännittävät. Tämä on nimittäin ensimmäisen kerta, kun Janne Tulkki myöntää, että biiseissä on omaa elettyä elämää.

– Kyllähän tässä on ehditty karauttaa jo pohjakiviin. Nyt niihinkin osaa suhtautua, sillä elämä kasvattaa.

Nykyään Tulkki asuu Lopella. Näin hänen on helpompi tavata Helsingissä asuvaa 5-vuotiasta poikaansa. Tulkin lempibiisi uudella levyllä liittyykin isä-poika-suhteeseen.

– Aallon harjalla -kappaleessa kiteytyy aikuiseksi kasvamisen paradoksi. Isät antavat neuvoja, joista pojat eivät piittaa, mutta sitten aikuisina he jakavat näitä samoja neuvoja.

Tulkki nauraa, että omia nuoruuden piirteitä on havaittavissa jo jälkikasvussa.

– Pojassa näkyy tulkkimainen jääräpäisyys.

Keikalla myös tanssitaan

Janne Tulkilla on vuosittain noin 180-195 ravintola- ja lavakeikkaa.

– Minulle iskelmän tekeminen on selkeää. Toki on hyvä, että rajamuurit eri tyylien välillä hälvenevät. Nykyään voi olla vain laulaja.

Laulaja tunnetaan myös tanssitaidoistaan, joita hän on joskus treenannut tosissaan. Niinpä joskus ennen keikkaa tai tauolla, Tulkki pistää tanssiksi. Mutta kuka pääsee sitten tähden vietäväksi?

– Tunnen lavoilla paljon hyviä tanssijoita. He ovat kasvotuttuja, joten kyllä heidän kanssaan tulee tanssittua. Silloin kaikille on selvää, että kyse on tanssimisesta eikä kädestä pitämisestä.