Uutiset

Yksitoista Diamond Princess -alukselta Yhdysvaltoihin evakuoitua on saanut koronavirustartunnan

Kiinassa Hubein maakunnassa on torstain jälkeen todettu hieman yli 400 uutta koronavirustartuntaa, kertoo muun muassa hongkongilainen South China Morning Post -lehti. Koko maassa yhteensä uusia tartuntoja todettiin lähes 900.
Kiinassa Hubein maakunnassa on torstain jälkeen todettu hieman yli 400 uutta koronavirustartuntaa, kertoo muun muassa hongkongilainen South China Morning Post -lehti. Koko maassa yhteensä uusia tartuntoja todettiin lähes 900. Kuva: EPA

Yhdellätoista Diamond Princess -risteilyalukselta Yhdysvaltoihin evakuoidulla on todettu koronavirustartunta, kertoo CNN.

Kolmetoista evakuoitua testattiin aiemmin viikolla koronaviruksen varalta. Heistä kahdella ei todettu tartuntaa. CNN perustaa tietonsa Nebraskan yliopiston lääketieteellisen keskuksen tiedotteeseen.

Risteilyalus Diamond Princess on ollut eristyksessä Japanin Jokohamassa helmikuun alkupuolelta lähtien. Aluksella on todettu jo yli 600 koronavirustartuntaa. Kahden laivalla tartunnan saaneen ihmisen kerrottiin eilen kuolleen viruksen seurauksena.

Laivalta on päästetty lähtemään satoja ihmisiä, jotka eivät testien perusteella olleet saaneet virustartuntaa. Osa maista on evakuoinut kansalaisiaan risteilijältä.

”Tartunnat odotettavissa”

Myös kahdella Diamond Princessiltä evakuoidulla australialaisella on todettu koronavirustartunta, kertovat useat eri mediat. Viranomaiset ovat vahvistaneet tiedon. Sairastuneiden testitulokset olivat olleet Japanissa negatiiviset.

Molemmat tartunnan saaneet ovat eristyksessä Darwinissa Pohjois-Australiassa.

Pohjoisterritorion johtava terveysviranomainen Dianne Stephens kuvaa sairastuneiden oireita lieviksi, kertoo australialainen uutistoimisto AAP. Oireet saattavat kuitenkin paheta tulevina päivinä.

Australian johtavan terveysviranomaisen Brendan Murphyn mukaan oli odotettavissa, että tartuntoja todettaisiin laivalla olleilla maahan saapumisen jälkeen, maan yleisradioyhtiö ABC kirjoittaa. Aluksella on jatkuvasti todettu uusia tartuntatapauksia.

Neljällä muulla evakuoidulla todettiin koronavirukseen sopivia oireita, mutta heidän testituloksensa olivat negatiiviset.

Australiaan evakuoidut yli 160 ihmistä on määrätty paluun jälkeen karanteeniin.

Etelä-Koreassa moni sairastunut samassa uskonnollisessa yhteisössä

Etelä-Koreassa on todettu 51 uutta tartuntaa. Sairastuneita on yhteensä nyt yli 150.

Maassa on nyt kolmanneksi eniten tartuntoja Kiinan ja Japanin jälkeen. Japanissa tartunnan saaneista suurin osa on sairastunut Diamond Princess -aluksella.

Etelä-Korea ilmoitti eilen ensimmäisestä koronaviruksen aiheuttamasta kuolemasta.

Merkittävä määrä maassa ilmi tulleista tapauksista on peräisin Etelä-Korean neljänneksi suurimmassa Daegun kaupungissa toimivasta uskonnollisesta yhteisöstä Shincheonjista, jota on usein syytetty kulttimaisuudesta.

Kiinassa yhteensä yli 2 200 kuolemaa

Kiinassa Hubein maakunnassa on torstain jälkeen todettu hieman yli 400 uutta koronavirustartuntaa, kertoo muun muassa hongkongilainen South China Morning Post -lehti. Koko maassa yhteensä uusia tartuntoja todettiin lähes 900.

Viranomaisten antamien tietojen mukaan uudet tartunnat Hubeissa ovat olleet viime päivinä selvästi vähenemään päin. Aikaisemmissa raporteissa Hubein tartuntaluvut ovat olleet korkeammat kuin muualla Manner-Kiinassa. Nyt tilanne vaikuttaa kääntyneen päälaelleen.

Manner-Kiinassa yli 75  000 ihmistä on saanut tähän mennessä tartunnan. South China Morning Postin laskurin mukaan 16  000 ihmistä on toipunut tartunnan aiheuttamasta sairaudesta.

Viranomaiset kertovat 118 uudesta kuolemantapauksesta. Tähän mennessä Manner-Kiinassa on viruksen seurauksena kuollut yhteensä yli 2  200 ihmistä.

Koronaviruksen uskotaan lähteneen leviämään joulukuun lopussa Hubein maakunnan miljoonakaupunki Wuhanista. Tartuntoja ja kuolemia on todettu eniten juuri Hubeissa.

Asiasanat

Menot