Uutiset

Yle: Airiston Helmen virolaisepäilty on vapautettu tutkintavankeudesta – venäläinen pääepäilty pysyy vangittuna

Airiston Helmen epäillyistä toinen on vapautettu tutkintavankeudesta. Vapautettua miestä epäillään kuitenkin yhä avunannosta törkeään veropetokseen. Kuvaaja: Jari Laurikko

Airiston Helmen talousrikosepäilytapauksessa virolainen 51-vuotias mies on vapautettu tutkintavankeudesta. Hän oli toinen vangituista.

Toinen epäilty, venäläinen 36-vuotias mies pysyy edelleen vangittuna. Häntä epäillään törkeästä veropetoksesta.

Asia vahvistetaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudesta Ylelle. Molemmat miehet ovat pyytäneet päästä vapaaksi jo aiemmin.

Laaja operaatio Turun saaristossa

Keskusrikospoliisi Krp:n johtamassa talousrikostutkinnassa epäillään, että Turun saaristossa Paraisilla sijaitsevassa yhtiössä oli pesty miljoonien eurojen edestä rahaa.

Poliisi teki laajan operaation Airiston Helmi nimisen yrityksen tiloihin syyskuun lopussa. Paikalta löydettiin runsaasti käteistä rahaa ja erilaista tietomateriaalia. Operaatioon osallistui satoja viranomaisia. Alueella oli lentokielto.

Virolaismies edelleen epäiltynä

Virolaismiestä epäillään vapautuksesta huolimatta yhä avunannosta törkeään veropetokseen. Hän oli Airiston Helmessä työntekijänä. Edelleen vangittuna pysyvä venäläismies oli vastuuasemassa yhtiössä.

Esitutkinta kestää vielä kauan, sillä Krp joutuu keräämään paljon tietoja ulkomailta. Syytteet tulisi nostaa ensi vuoden helmikuun loppuun mennessä. Lienee kuitenkin todennäköistä, että Krp hakee lisäaikaa tutkinnalle Varsinais-Suomen käräjäoikeudesta.

Menot