Uutiset

Yle seurantaan

Arvostamani entinen kollegani Markku Peltonen kirjoitti alanurkassaan (HäSa 9.4.) oivallisin sanankääntein urheilusta ja meidän maksamamme Yleisradion urheilupolitiikasta.

Peltonen kirjoitti: ”Yle on urheilun ylikorostuksen avaintekijöitä. Muun muassa olympialaiset pitää näyttää ilmaiskanavilla, koska katsojia on paljon… Kuka valopää kukkasen on keksinyt…”

Markku Peltonen osui mielipiteessään nappiin. Samaan aikaan kun keskustellaan Ylen taloudesta ja poliitikot ryömivät keskinäisessä erimielisyydessään, Yleisradion, TV2:n johto ja urheilutoimitus tuhlaavat miljoonia euroja turhiin urheilulähetyksiin.

Muistellaan menneen talven lumia ja viikonloppuja kakkosen ohjelmatarjonnassa: miesten ja naisten maailmancupien lähetyksiä, kaiken maailman ampumahiihtoa, hiihdon viestilajeja, ryhmälähtöjä. Samaa pötköä nähtiin viikonlopusta toiseen – liiallisuuksiin asti. Mitä muuta oli?

Jos joku haluaa katsoa ja seurata, hän maksakoon. Digiboxiin saa, ken haluaa, monen sortin maksukortteja. Turha on tuhlata veronmaksajien rahoja, sillä eivät nykysuomalaiset urheiluhulluja ole. Kun menet HPK:n jääkiekko-otteluun, maksat. Se on siinä.

Ylen talouden ongelma ei ole ainoastaan rahoitus. Ongelma on rahojen kohdistaminen ja ohjelmapolitiikan sotkuisuus ja rikkonaisuus. Keskustelussa Ylen rahoituksesta pitää myös kansalaisilta kysyä, mistä katsojat ja kuulijat haluavat maksaa.

Matti Vuorinen

Hämeenlinna

Päivän lehti

30.5.2020