Uutiset

Yleisö haluaa kuulla kannan asiaan kuin asiaan

Lähi- ja perushoitajaliitto Superin järjestämän vaalipaneelin osallistujat olivat yllättävän samanmielisiä useista yleisöä askarruttavista kysymyksistä.

Selkeä pesäero tehtiin ainakin silloin, kun perussuomalaisten ehdokas Marianne Koivisto luetteli, mistä hän haluaisi ottaa rahaa pois.

-Muun muassa yritystuesta ja kehitysavusta.

-Me ollaan kaikki aika samaan mieltä monista asioista, paitsi tuosta kehitysavusta, demareiden ehdokas Prabhakaran Ranjith Kumar huomautti hieman myöhemmin.

Myös se erotti ehdokkaat toisistaan, kun he kertoivat syynsä ehdokkuuteen. Istuva keskustan hausjärveläinen kansanedustaja Risto Autio haluaa viedä keskeneräiset asiat loppuun asti.

Eduskunnassa jo kertaalleen ollut forssalainen demari Minna Lintonenkin totesi, että homma jäi kesken.

-Kunnallispoliitikolle on luonnollinen jatkumo pyrkiä eduskuntaan.

Lulu Riikonen haluaa vaikuttaa suomalaiseen työelämään. Koivisto on kyllästynyt vanhojen puolueiden politiikkaan; mitään ei hänen mielestään saada aikaiseksi.

Kumar sanoi, että hän on poliittisesti viaton, mutta hän haluaa puolustaa heikkoja ihmisiä.

-Jos minut valitaan eduskuntaan, aion ajaa samalla autolla kuin tähänkin asti, demari vakuutti.

Julkinen vai yksityinen

Koska illan järjestäjänä oli Super, liittyivät aiheet terveydenhuoltoon. Muun muassa ulkomaisessa omistuksessa olevat yksityiset lääkäriasemat saivat kyytiä ja keskustelun edetessä nähtiin pientä taistelunpoikasta.

Autio nimittäin kertoi käyttävänsä mieluummin julkisia kuin yksityisten lääkäriasemien palveluita.

-Hyväpalkkaisen ei pitäisi käyttää julkista terveydenhuoltoa. Heillä on varaa mennä yksityiselle, Koivisto heitti.

Kommentti sai paikalle tulleen yleisön heräämään ja Koivisto yritettiin hiljentää muistuttamalla, että julkinen terveydenhuolto kuuluu kaikille.

Ehdokkaat joutuivat seuraavaksi miettimään kantaansa eutanasiaan. Kaikki ovat sitä mieltä, että ihmisellä pitäisi olla oikeus päättää omasta kuolemastaan.

Monikulttuurisuuden puolesta

Kysymys, pitäisikö Tehyn ja Superin sairaanhoitajien saada samaa palkkaa samasta työstä, sai muut paitsi Lintosen sanomaan kyllä.

-Tämä on ammattiyhdistysten asia. Tämä on samaa bullshittiä kuin kokoomuksen vuoden 2007 Sari Sairaanhoitaja -kampanja. Ei tähän tarvitse vastata, Lintonen puuskahti.

-Kyllä ehdokkaalla pitää olla kanta, yleisö vaati.

Kumar sanoi kantansa monikulttuurisuuden puolesta

-Koko Eurooppa kilpailee nuorten ihmisten työpanoksesta. Monikulttuurisuus lisääntyy, se pitää vain hyväksyä, demari sanoi, kun Autio ihmetteli, mistä terveydenhuoltoalalle saadaan lisää ammattilaisia.

Kun ehdokkailta kysyttiin, tunnustavatko he syyllisyytensä Suomen taloudellisiin vaikeuksiin, oli yksimielisyys jälleen taattu.

-Mekin ollaan osasyyllisiä, mutta nyt me pidetään sentään mekkalaa, Koivisto tunnusti. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic