fbpx
Uutiset

Yli 140 postipisteen tulevaisuus on auki

Ojoisten postin toimipiste loppuu R-kioskin myötä. Kuvituskuva
Yli 140:n toimivan asiamiespostin kohtalo on avoin, eikä Posti vielä tiedä, miten Siwoissa ja Valintaloissa olevien asiamiespostien käy, kun Kesko vahvistaa Suomen Lähikauppa Oy:n oston. 
 
Postin palvelupisteverkoston johtajan Riku Kuusiston mukaan Keskon kanssa käydään jatkuvaa keskustelua postiyhteistyön osalta. 
 
– Tässä vaiheessa meidän on aikaista arvioida, minkälaisia vaikutuksia kaupan myötä Postin palveluverkostoon kohdistuu, kun kauppaakaan ei olla vielä vahvistettu. Kesko on meille erittäin tärkeä kumppani, ja meillä on laaja yhteistyö heidän kanssaan postipalveluiden tuottamisessa.
 
Kuusiston mukaan postipisteiden määrää tullaan kuitenkin tarkastelemaan aluekohtaisesti.
 
– Tarvittaessa teemme päätöksiä alueellisesti puoleen tai toiseen. En näe, että postipalveluiden saatavuus huononisi tai että tällä kaupalla on mitään negatiivisia vaikutuksia toteutuessaan.
 
Posti on viime vuodet vähentänyt omia konttoreitaan, ja kevään yt-neuvotteluissa päätettiin, että 77 sen omaa myymälää siirretään kumppaneiden hoidettavaksi.
 
Kävisipä Keskon yhteistyön kanssa miten päin tahansa, seuraavan kahden vuoden aikana asiamiespostien määrä kasvaa sadalla kappaleella.
 
– Joka tapauksessa postin verkosto tulee laajenemaan jatkossa. Se suunnitelma ei ole muuttunut mihinkään, eikä tällä kaupalla ole siihen vaikutusta.
 
Tällä hetkellä postilla on noin 800 postipistettä sen kumppaniyrityksissä. LM-HäSa

Menot