fbpx
Uutiset

Yli satavuotias vahavalimo palkittiin

Hausjärvellä palkittiin lauantai-iltana vuoden yrittäjäpalkinnolla todellinen pitkän linjan yritys. Palkinnon sai Lahtisen Vahavalimon yrittäjä Pekka Paajanen.

Lahtisen Vahavalimon toiminta alkoi Hausjärven Puujaan kylässä yli sata vuotta sitten eli vuonna 1908. Tuolloin Pekka Paajasen isoisä Sven Wilhelm Lahtinen aloitti yritystoiminnan valmistamalla vahaväliseiniä mehiläispesiin.

Sven Lahtisen jälkeen yritys siirtyi hänen tyttärelleen Anna-Liisalle ja tämän puolisolle Pentti Paajaselle. Nykyisin yritystä pyörittää kolmatta sukupolvea edustava Pekka Paajanen yhdessä vaimonsa Kirsin kanssa.

Verkkokauppa uusi aluevaltaus

Vahavalimon valikoimiin kuuluvat muun muassa mehiläisvahalevyt, mehiläishoitotarvikkeet sekä kynttilöiden ja saippuoiden valmistuksessa käytettävät tarvikkeet ja huovutustarvikkeet.

Vahavalimon yhteydessä toimii myymälä ja lisäksi tuotteita myydään omassa verkkokaupassa. Se on ollut käytössä viisi vuotta jaa nykyisin noin kolmannes myynnistä tulee sitä kautta.

Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa askartelun harrastajat, monenlaiset kerhot ja myös askartelukaupat. Toinen merkittävä asiakasryhmä ovat mehiläistarhaajat.

Myös Paajasilla itsellään on mehiläisiä, kuten on ollut Sven Lahtisen ajoista lähtien. Nyt pesiä on yhdessä vahavalimon työntekijän Pasi Riikosen kanssa yhteensä 150 kappaletta, ja niitä on tarkoitus lisätä.

Lahtisen Vahavalimossa on kolme työntekijää ja lisäksi kiireapulaisia. Yrityksen liikevaihto on 450 000 euroa. (HäSa)

Menot