Uutiset

Yliopistopelaajien juhlaa Linna Golfissa

Linna Golfissa pelatun Sharp Openin voittopuheissa oli mukana englannin kielen aksenttia. Suomen golfkiertueen (Finnish Tour) kauden avauskisan voittajina nimittäin juhlittiin Yhdysvalloissa opiskelevia Linus Väisästä ja Matilda Castrénia.

Tiistain päätöskierrokselle lähdettiin miesten sarjassa Tuomas Salmisen johdolla. Kärki oli kuitenkin tiivis ja tilanteet vaihtelivat tiuhaan kierroksen edetessä. Voitto ratkesi vasta viimeisellä reiällä, johon toiseksi viimeisessä ryhmässä pelannut Väisänen teki upean birdien. Kun viimeisessä ryhmässä pelannut Nokia River Golfin 16-vuotias Sami Välimäki ei onnistunut omassa birdieputissaan, ykköstila meni Väisäselle. Vuosaari Golfia edustavan Väisäsen voittotulos oli -4.

23-vuotias Väisänen tuli Linna Golfin kilpailuun testaamaan omaa kilpailukuntoaan. Talven hän vietti Floridassa opiskelemassa ja pelaamassa kovatasoisia yliopistogolfturnauksia.

– Ilmoittauduin kilpailuun ihan sen takia, että näen missä pelin taso tällä hetkellä menee. Tämä toimi hyvänä valmistautumisena matkalla kohti British Amateuria, päätöspäivän tulokseen 68 (-4) pelannut Väisänen kertoi.

– Voiton varmistuttua fiilis oli ihan mukava. Tiesin tilanteen ennen viimeistä reikää, eli birdiellä olisi mahdollisuus nousta kärkeen. Kilpailu oli kokonaisuutena hyvä, mutta par-vitosia en onnistunut hyödyntämään, vaan pelasin ne parissa, Väisänen jatkoi.

Voittajalta irtosi myös reilut kehut Linna Golfin suuntaan.

– Greenit olivat tasaiset. Ja näin kun Floridasta tulee, niin kenttä oli todella hyvässä kunnossakin, ja tykkäsin pelata täällä todella paljon, Väisänen kiitteli.

Toiseksi jäänyt Välimäki ei painanut päätä pensaaseen kilpailun jälkeen, vaan nautti onnistumisesta Suomen pääkiertueella.

– Tämä oli ensimmäinen Finnish Tour -kilpailu muutamaan vuoteen, ja kokemus oli todella hieno. Kierroksen alku lähti tänään vähän tahmeasti liikkeelle, mutta sain sitten pari hyvää birdieä siihen. Etuysi meni parissa. Toiseksi viimeiselle lipsahti bogey, mutta lopetus oli hyvä, Välimäki purki tuntojaan.

Hämeenlinnalaispelaajien panos jäi kokonaisuudessaan vaisuksi. Kukaan kuudesta kilpailijasta ei selvinnyt tiistain päätöskierrokselle.

Matilda Castrén oli naisten sarjassa juuri niin ylivoimainen kuin hänen pitikin olla. Kahden ensimmäisen kierroksen aikana hankittu reilu johto ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Tiistain kierroksella syntyi ainoastaan yksi birdie kolmen bogeyn kaveriksi. Siihen Castrénilta löytyi syy heti kilpailun jälkeen.

– Tämä päivä oli hyvin samanlainen kuin ensimmäinen päivä. Lähestymiset eivät olleet tarpeeksi hyvillä paikoilla, että olisi päässyt yrittämään birdiejä. Eikä putitkaan uponneet ihan niin hyvin kuin eilen. Mutta olen totta kai tyytyväinen – voitto on aina voitto, lopputulokseen +1 päätynyt Castrén summasi.

Castrénin perässä tuloslistalta löytyivät Anna Backman (+9), Ellinoora Moisio (+10) ja Petra Salko (+11).

Linna Golfissa kiireet jatkuivat tiistaina vielä Sharp Openin jälkeenkin, sillä Lastenklinikoiden Kummien kilpailu täytti kentän iltapäivällä. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic