Uutiset

Ylivoima syötteli HPK:n kumoon

Helsingin jäähallissa vietettiin perjantaina hienojen maalien iltaa, kun Hämeenlinnan Pallokerho ja Helsingin IFK kohtasivat jääkiekon SM-liigakierroksella. HIFK voitti ottelun lopulta hyvän ylivoimapelinsä ansiosta 4–2 (1–1, 3–0, 0–1).

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin antoikin tunnustusta HIFK:lle.

– Onnittelut vastustajalle. Jos numeroita katsoo, niin HIFK:n hyvä ylivoima ja meidän heikko alivoimamme ratkaisivat lukemat tässä pelissä.

Ensimmäisessä erässä HPK vielä pysyi kotijoukkueen kyydissä ja Teemu Rautiainen pääsi kerran kilauttelemaan jopa Joni Ortion vartioiman HIFK-maalin tolppaa.

HIFK iski kuitenkin ottelun avausmaalin – kuinkas muuten, kuin ylivoimalla. Juha Mielonen istui koukkaamisjäähyään erän puolivälin jälkeen, kun Joel Perrault pääsi laukomaan keskeltä vapaasti kohti maalia ja Mathieu Perrault löi kiekon maalin edestä sisään.

HPK:n kuitti tuli kuitenkin nopeasti, ja hienolla tavalla. Tuomas Santavuori ja Antti Miettinen karkasivat hyökkäykseen ja syöttelivät toisilleen, kunnes Santavuori laittoi lopulta kiekon ohi voimattoman Ortion.

Huono toinen erä

Siihen Kerhon ilonaiheet sitten loppuivatkin. Ensimmäiseltä erätauolta palasi kentälle jäätyneen oloinen vierasjoukkue. Kaikki kaksinkamppailut alkoivat kääntyä HIFK:lle, ja kun erää oli pelattu noin viisi minuuttia, kotijoukkueen kultakypärä Joakim Erikson onnistui maalinteossa Thomas Nykoppin tarkan syötön jälkeen.

HPK pääsi hakemaan melko pian revanssia, kun Juuso Salmi otti kaksi minuuttia kiinnipitämisestä. Kerhon ykkösketjusta sekä Eric Fehr että Ville Viitaluoma saivat sutia kiekkoa aivan maalin edestä, mutta tulosta ei tullut ja ylivoiman päätyttyä Fehr otti vielä rangaistuksen väkivaltaisuudesta.

HIFK käytti tilaisuuden hyväkseen ja Toni Söderholm tykitti kotijoukkueen toisen ylivoimamaalin. Fehrin ottaman toisen jäähyn aikana syntyi myös HIFK:n illan viimeinen osuma. Koko ottelun liekeissä ollut Mathieu Perrault syötti Joel Perraultille, joka sai laittaa kiekon ohi HPK:n maalilla torjuneen Mika Järvisen.

Taistelua ilman maalivahtia

Kolmas erä ei enää kovin kummoista kiekkoviihdettä tarjonnut. HPK yritti kuitenkin kaventaa kolmen maalin eroa ottamalla Järvisen pois maaliltaan, kun erää oli pelaamatta noin viisi minuuttia ja HIFK:n Thomas Nykopp istui kakkosta. Ylivoimalla yritys ei vielä tuottanut tulosta, mutta kun HIFK sai kaikki viisi pelaajaansa jäälle, Kiilholma sai sijoittaa kiekon maaliin Antti Miettisen oivaltavasta syötöstä.

Kaiken kaikkiaan HPK:n peli ei perjantai-iltana riemunkiljahduksia aiheuttanut.

– Tämä ei ollut kyllä meidän parasta tekemistä. Huolimatonta oli varsinkin kiekon kanssa. Emme saaneet pelattua sellaista hyökkäyspeliä, että olisimme pystyneet haastamaan HIFK:n, Ari-Pekka Selin harmitteli.

HIFK päävalmentaja Pasi Sormusen näkemys ottelusta myötäili Seliniä.

– Viidellä viittä vastaan oli aika tasaista. Oma hyökkäyspelimme ei ollut aivan sitä, mitä olisimme halunneet, vähän niinkuin HPK:llakin. Se teki pelistä vähän sekavaa, Sormunen analysoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic