Uutiset

Yllätyspaluu: OP-ryhmä hakee edunvalvoja Finanssialan jäsenyyttä

Helsinki
19.06.2018, 15:07

Talous

Finanssialan viime vuosien toimialakiistoihin saatiin tänään yllättävä käänne, kun OP-ryhmä kertoi hakevansa alan edunvalvojan jäsenyyttä. OP kertoo, että se hakee Finanssiala ry:n jäsenyyttä ensi vuoden alusta alkaen ja luopuu Palvelualojen työnantajien Paltan jäsenyydestä.
OP palaisi näin alan yhteisen edunvalvojan jäseneksi. OP-ryhmän pääjohtajan Timo Ritakallion mukaan he haluavat olla mukana huolehtimassa finanssialan kehityksestä ja rakentamassa yhteistyötä niin kotimaassa, Euroopassa kuin kansainvälisestikin.
Suomalaisessa finanssimaailmassa on ollut jäiset naapurivälit viime vuosina, kun suurimmat finanssileirit OP ja Björn Wahlroosiin vahvasti henkilöitynyt Sampo ovat olleet napit vastakkain. Pari vuotta sitten OP lopulta erosi alan edunvalvojasta, silloiselta nimeltään Finanssialan keskusliitosta.
Prosessi otti kierroksia jo aiemmin, kun Sammon finanssileiriin kuuluva vakuutusyhtiö If teki kilpailuviranomaiselle selvityspyynnön, joka koski OP:n mahdollista määräävän markkina-aseman väärinkäyttämistä. Kilpailu- ja kuluttajavirasto ruotii edelleen asiaa.
OP:n ilmoitus hakea Finanssialan jäsenyyttä nyt onkin hieman yllättävää, kun prosessi kilpailu- ja kuluttajavirastossa on kesken. Tosin tämä finanssijättien kiista voi eri vaiheineen kestää vielä pitkään.
Se keskeinen muutos alan askelmerkeissä on tänä vuonna tapahtunut, että pääjohtaja Reijo Karhinen siirtyi eläkkeelle ja ruorin OP:ssa otti Timo Ritakallio.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic