Uutiset

Ylöjärvi hoi, missä läskit?

Tupakoin, tupakoin paljon! Maksan valtiolle ainakin 2 000 euroa vuodessa tupakkaverona. Olen polttanut savukkeita nelisenkymmentä vuotta – 40 kertaa 2 000 = 80 000 euroa (mummon rahoissa laskettuna 475 000 mk).

Edellämainitun summan olen siis suorittanut valtiolle ns. ylimääräisenä verona. Toistaiseksi (54v) en ole tarvinnut terveydenhuollon apua tupakointini takia!

Entäs lihavat? Tietääkseni (varma tieto) lihavat eivät maksa läskiydestään minkäänlaista haittaveroa. Sen kuin vaan syövät lauantai- tai lenkkimakkaraa voin päällä, alla ehkä hieman leipää – ja rasvaista maitoa, limonaatia tai olutta päälle.

Lihavat aiheuttavat yhteiskunnalle kustannuksia enemmän, monin verroin enemmän, kuin tupakoitsijat ottaen huomioon vielä tupakkaveronkin. Miksi heitä ei vainota? Miksi heidän elämäänsä ei terrorisoida?

Onko stressi tai apea mieli, niin kuin usein sanotaan hyvä tai hyväksyttävä syy ylensyömiseen? Miksei myös tupakointiin tai ehkäpä peräti juomiseen.

Voi olla muitakin työntekijän tehokkuuteen vaikuttavia mahdollisia haittatekijöitä: Hermostunut autoilija: mitä hän voi saada aikaan maanantaina? Tai varmistaako Ylöjärven kunta, että mahdollisen uuden palkattavan sukupuolielämä sujuu hyvin tai huonosti mahdollisten taipumustensa mukaan? Sujuu tai ei, niin haitat voivat olla paljon suuremmat kuin tupakoijan tai läskin. Harrastaako hän intohimoisesti kalastusta? Jos saalis oli huono viikonloppuna, niin työteho voi olla huomattavan heikko seuraavana viikkona verrannollisena saatuun saaliiseen.

Nautinnollisesti tupakoiva

Hämeenlinna

Päivän lehti

4.4.2020