Uutiset

Ymmärtäkää urheilijaa

Valitettavasti en ole teidän verorahoillanne elävä olympiaturisti vaan urheilija, joka oikeasti kovaa työtä ja harjoittelua tekemällä yrittää raivata tietä huipulle. Siispä anteeksi siitä, että joudut välillä kolmenkympin alueella ajamaan kolmeaviittä perässäni, kun et ohi uskalla mennä.

Ammattini harjoittamiseen kuuluu ajaa 10-15 tuntia viikossa polkupyörällä kelillä kuin kellä, huvitti tai ei. Useimmiten ajan maantiellä, vaikka täällä Suomessa on ihan kohtuullisen hyvät pyörätiet, minulla on hyvät syy niiden välttämiseen.

Varsinkin talvella pyörätiet ovat erittäin huonossa kunnossa. En edes puutu siihen, kuinka tyhmää niiden hiekoittaminen on. Kesälläkin pyörätiet ovat täynnä koloja ja railoja, jotka tekevät harjoittelusta tarpeettoman vaarallista.

Pyörätiet ovat täynnä lapsia, varttunut väki on sauvahiippailemassa. He eivät osaa väistää kovaa vauhtia liikkuvaa urheilijaa.

Anteeksi myös siitä, että totta kai näytän kansainvälisiä käsimerkkejä ja päästän muutaman sensuroidun sanan, kun ohitatte minut torvea töötöttäen ja sankan lumipöllyn tai loskan nostattaen.

Jaetaan maantiet sovussa, te saastuttavalla moottorihirviöllänne ja minä puhtailla polttoaineilla käyvällä moottorillani.

Prinssi rantajalopeura

Hämeenlinna

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic