Uutiset

Ympäristöbloggaajat viemään Suomi-kuvaa maailmalle

Ympäri maailmaa Hämeenlinnaan kutsutut ympäristöbloggaajat ovat oikeasti kovia nimiä, mitä tulee ympäristöaktivismiin. Kun belgialaisen Murielle Ungrichtin Greenfudge-blogia lukee noin 10 000 ihmistä päivässä, tehdään yhdysvaltalaisen Pablo Pästerin Treehugger-sivustolla jopa 3,5 miljoonaa klikkausta kuukaudessa.

Suomen-matka on kirvoittanut jo nyt bloggaajan päässä monia uusia aiheita, joista hän haluaa pian päästä kertomaan lukijoilleen. Hänen mukaansa ympäristöaiheisille blogeille on tilausta juuri siksi, että aihe on uponnut valtamediassa suurempien asioiden, kuten poliittisten skandaalien ja finanssikriisin jakoihin.

Finnfactsin kutsuma bloggaajaryhmää ei ollut kutsuttu Suomeen sattumalta. Finnfactsin tarkoituksena on tehdä suomalaista osaamista tunnetuksi maailmalla. Yritys myös mainostaa itseään tahona, joka tarjoaa yrityksille mahdollisuuden päästä esiin positiivisessa hengessä ja tilaisuuden solmia henkilökohtaisia suhteista merkittäviin ulkomaalaisiin medioihin.

Metso Powerin koordinaattori Hanna Sahlstenin mukaan yritykset hakevat bloggaajien kautta tunnettavuutta. Metso ja muut globaalit yritykset eivät ole vielä kaikille tuttuja, joten maineen pitää kiiriä monella foorumilla.

-Kyllä yhteistyö bloggaajien kanssa on osa meidän pr-koneistoamme. He kirjoittavat vierailunsa aikana näkemästään rehellisesti ja vievät tietoa eteenpäin. Tietenkään emme voi vaikuttaa juttujen sisältöön, mutta tunnettuutta sillä varmasti saavutetaan. (HäSa)

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic