Uutiset

Ympyrät ovat jo tutummat Juuse Sarokselle

Hämeenlinnan Pallokerhon jääkiekkokoulun kasvatti Juuse Saros pelaa toista kautta Pohjois-Amerikan kaukaloissa. 21-vuotiaan maalivahdin mielestä toisella kaudella kaikki on jo tulokasvuotta helpompaa.

– Ympyrät ovat jo vähän tutummat, joten tänne oli syksyllä helpompi tulla. Tiesin, miten asunto- ja muita käytännön asioita hoidetaan, joten niistä ei tarvinnut juurikaan stressata. Uutena asiana on tullut se, että käyntejä Nashvillen suuntaan on tullut enemmän, Saros kertoo Hämeen Sanomille puhelinhaastattelussa.

Saros on päässyt hyvin sinuiksi pienemmän kaukalon peliin. Jo tuloskaudellaan hämeenlinnalainen torjui AHL-joukkue Milwaukee Admiralsin riveissä mainioilla tilastoilla (torjuntaprosentti 92 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,24). Tällä kaudella meno on parantunut entisestään (13 ottelua, 93,8% ja 1,76 päästettyjen maalien keskiarvo).

– Olen päässyt pelaamaan alhaalla hyvän joukkueen takana ja se on iso asia. Olemme tehneet hyvin hommia ja siltä tuntuu, että olen kehittynyt näiden kausien aikana. Pelityylikin on tietysti tutumpi tällä kaudella eli hyvin menneet pelit ovat varmasti monen asian summa, Saros arvelee.

Eniten maalivahti on tehnyt töitä mailapelaamisensa kanssa.

– Sitä on kyllä hinkattu ja vieläkin on töitä edessä, että pystyn auttamaan puolustajia vielä enemmän. Kaikkia muitakin osa-alueita yritetään tietenkin parantaa koko ajan. Täällä tulee laukauksia pienemmistä kulmista ja aika paljon myös ohjauksia. Riparikontrolli on isossa osassa peliä, Saros selvittää.

Hyvät otteet on palkittu myös viidellä pelatulla NHL-ottelulla. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa hämeenlinnalainen torjui 5–1-voiton New Jerseystä. Toinen suomalaismaalivahti Pekka Rinne pelaa leijonaosan Predatorsin peleistä, mutta myös Saros on saanut kehuja päävalmentaja Peter Laviolettelta pelaamiensa pelien jälkeen.

– Nashvillen pelaajat ovat tulleet tutummaksi, joten tänne on nyt helpompi tulla. Muutenkin Nashvillessä kaikki on jo paljon tutumpaa, maalivahti kertoo.

Tieto sarjatason vaihtamisesta tulee välillä nopeasti, eikä pistäytymisten pituus ole aina täysin selvillä.

– Suuntaa antavia tietoja seuralta tulee, mutta mitään ei tietenkään sanota varmaksi. Tavallaan elän päivän kerrallaan. Yritän survoa kasseihin mahdollisimman paljon tavaraa ja pärjätä niillä, maalivahti nauraa.

NHL- ja AHL-ammattilaisen elämä on pelien ja harjoitusten täyttämää, mutta jouluna jääkiekkoilijoillakin saattaa olla mahdollisuus pieneen huiliin. Predatorsilla ei ole peliä joulun pyhinä neljään päivään ja jos Saroksen tie vie takaisin Milwaukeehen, on pelittömiä päiviä putkeen kolme.

– Vielä on auki, missä silloin olen. Saa nähdä, olenko hotellissa vai missä, mutta vapaata on vissiin pari päivää joka tapauksessa. Joko vietän joulun kotona Milwaukeessa tai Rinteen Peksin ruokapöydässä.

Joulu on Sarokselle tärkeä juhla.

– Viime vuosina en ole sitä isommin ehtinyt viettää, kun ennen tänne tuloa minulla oli nuorten MM-kisat joulun aikaan. Kristian Näkyvä pelasi viime vuonna samassa joukkueessa ja saimmekin aikaan mukavasti Suomi-fiilistä, maalivahti muistaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic