fbpx
Uutiset

Yrittäjät havittelevat toimitiloja kimpassa

Hämeenlinnan seudulla on käynnistynyt hankkeita uusien toimitilojen saamiseksi yrittäjien yhteistyönä.

Kehittämiskeskus Oy Hämeen yrityspalvelupäällikkö Ari Räsänen tietää kaksikin kimppaa, jotka havittelevat yhteisiä tiloja Moreenin yritysalueelle.

-Yrityskartoituksen mukaan Hämeenlinnan seudulla noin 300 yrittäjää, jotka tarvitsevat lisää toimitilaa. Niiden valintaan on tarjolla joustavia ratkaisuja, muun muassa kimpassa rakennuttamista. Tarjolla on myös asiantuntijoiden opastusta hankkeiden käynnistämiseen.

Kantolan Kiinteistöt Oy tarjoaa kiinteistöyhtiömallia, jossa samassa rakennuksessa on tilat useammalle yrittäjälle.

-Yrittäjä voi halutessaan omistaa tai vuokrata tarvitsemansa toimitilat. Myös kiinteistön tai kiinteistöyhtiön osakkeiden lunastaminen määräaikana on mahdollista. Joustavuutta löytyy, sanoo toimitusjohtaja Raimo Ahtiainen.

Kustannuksia säästyy, kun yritykset toteuttavat kiinteistöhankkeita yhdessä.

-Isommasta tilasta saadaan myös muunneltavampi jatkokäyttöä ajatellen, Hauhon, Lammin ja Tuuloksen alueen yritysasiamies Marianne Dahlgren selvittää.

Peruskorjauskeskus Oy Häme puolestaan tarjoaa osaamistaan tilanteen alkukartoituksessa tai kiinteistöjen suunnittelussa, kilpailutuksissa ja rakennustöiden valvomisessa.

Toimitilojen valintaan tarjolla olevia ratkaisuja esiteltiin Kehittämiskeskus Oy Hämeen ja Hämeenlinnan kaupungin järjestämillä aamukahveilla Tuulosen kauppakeskuksessa torstaina. Mukana oli toistakymmentä yrittäjää.

-Tilaisuus oli järjestyksessään toinen. Hattulan, Kalvolan ja Rengon yrittäjät kutsutaan aamukahveille Hattulan Juteini-talolle 12. toukokuuta, Ari Räsänen sanoo. (HäSa)

Menot