Uutiset

Yrityksillä tunkua Hämeenlinnaan

Hämeenlinna on pärjännyt hyvin kilpailussa uusista yrityksistä. Kehittämiskeskus Oy Hämeen yrityspalvelupäällikön Ari Räsäsen mukaan vireillä on useita merkittäviä hankkeita, jotka toteutuessaan vahvistavat Hämeenlinnan asemaa.

-Moottoritien katteelle rakennettava Hämeenlinnakeskus nousee valmistuessaan näkyväksi valtakunnalliseksi liikepaikaksi. Odotukset Kirstulan autokauppakeskittymän ja Moreenin lisärakentamisesta ovat myös suuret. Näiden hankkeiden eteneminen riippuu merkittävästi yleisestä taloustilanteesta, jonka on ennakoitu paranevan tämän ja tulevien vuosien aikana.

Hämeenlinnan toimitilamarkkinat piristyivät viime vuonna kahden edellisen vuoden notkahduksen jälkeen, joskin kaupankäynnin volyymi kasvoi vain hieman vuoteen 2009 verrattuna. Toimitilojen hinnat laskivat sijoitusbuumin jälkeen, mutta tasaantuivat taas viime vuonna.

Vuokramarkkina sen sijaan toimi viime vuonna melko vireästi. Kysytyimpiä olivat pienet vuokrattavana olevat tilat. Tarjonta tällaisista tiloista on kuitenkin melko vähäistä.


Laitamilla tyhjiä liiketiloja

Tyhjiä liiketiloja Hämeenlinnassa on keskustan laitamilla ja lähiöissä, mutta niihin on vaikea löytää vuokralaisia.

-Hämeenlinnan markkinatilanne tulee muuttumaan seuraavien vuosien kuluessa uuden Hämeenlinnakeskuksen valmistuessa. Ydinkeskustan parhaille paikoille uusien vuokralaisten löytäminen on jatkossakin helppoa, mutta laitakaupungilla tyhjien liiketilojen määrä voi lisääntyä, Räsänen arvioi.

Toimistojen markkinatilanne muuttui viime vuonna, kun Keinusaareen valmistui uusi toimistotalo. Uusille tiloille on löytynyt hyvin vuokraajia. Sen sijaan keskustassa on tyhjillään joitakin vanhoja toimistoja.

Teollisuus- ja varastotilojen kysyntä Hämeenlinnassa on melko vireää. Eniten kysytään muutaman sadan neliön kokoisia vuokratiloja. Tällaisia tiloja ei juuri ole tarjolla.

Hämeenlinnan seudun toimitilamarkkinakatsaus julkistettiin tiistaina. Sen on laatinut Kehittämiskeskus Oy Hämeen toimeksiannosta Realia Management. (Häsa)