Uutiset

Ystävänhiihto sivakoitiin aurinkoisessa säässä

Sääjärvellä Haitintien taukopaikalla parveilee kymmenittäin Ystävänhiihtoon osallistuvia hiihtäjiä. Lämmin mehu hupenee kannuista ja makkaranpaistajalla pitää kiirettä, että jokainen halukas saa tankattua ennen kuin matka kohti Ruununmyllyn koulua jatkuu.

Vanajan Paukun pyörittämällä taukopaikalla porukkaa on käynyt tasaiseen tahtiin. Vähän puolen päivän jälkeen paikalle olivat ehtineet ne, joilla ei ollut kiire maaliin.

– Tässä vaiheessa tulevat ne, joilla on aikaa pitää taukoa. Kaikilla tuntuu olevan hyvä mieli ja säätä on kehuttu kovasti, kertoo taukopaikalla puuhaileva Hannu Manner.

Hämeenlinnan SPR:n Marianne Kätkytniemi-Kolari ja Jani Vilkman olivat paikalla loukkaantumisten varalta valmiina antamaan ensiapua.

– Mitään pahempaa ei onneksi ole sattunut, mitä nyt muutama pieni kaatuminen. Keli suosii hiihtäjiä, eikä näin pienessä pakkasessa tarvi kylmettymistäkään pelätä, Vilkman sanoo.

Talven tavoitteena 500 kilometriä

Riihimäkeläiset Merja ja Hannu Ukkonen olivat mukana Ystävänhiihdossa nyt toista kertaa. Tämänkertaisen hiihdon ensimmäinen mehutauko oli pidetty Jänisjärvellä, ja Sääjärven taukopaikalla Ukkoset ehtivät ottaa hetkeksi sukset pois jalasta ja istahtaa syömään.

– Hyvin on mennyt, kun vielä hengissä ollaan, Merja Ukkonen heittää makkaran syönnin lomassa.

– Tämä tuntuu olevan suosittu ja hyvä hiihtotapahtuma, jossa on mukava hiihtää hyvässä seurassa. Täällä ei ole ollenkaan kilpailuhenkeä, vaan matkan varrella ehtii hyvin vaihtaa muutaman sanan toisten hiihtäjien kanssa, Hannu Ukkonen kehuu.

Tapahtuman parhaana antina Ukkoset pitävät ulkoilua ja kuntoilua kauniissa säässä ja hyvässä seurassa.

Hannu Ukkonen on asettanut talven tavoitteeksi hiihtää kaikkiaan 500 kilometriä. Merja Ukkonen puolestaan sanoo pysyttelevänsä enimmäkseen kannustusjoukoissa.

Ystävän kanssa on kiva hiihdellä

Parolalaiselle Sari Kanervalle ja hämeenlinnalaiselle Tuula Kauppiselle Ystävänhiihdosta on tullut jo jokatalvinen perinne.

– Neljättä tai viidettä kertaa ollaan nyt mukana, naiset muistelevat.

– Yksin tänne ei tulisi lähdettyä, mutta ystävän kanssa on kiva hiihdellä, Kauppinen sanoo.

Naiset kertovat hiihtävänsä talven mittaan muutaman sata kilometriä. Hiihtolenkille lähdetään useamman kerran viikossa, toisinaan yksin, toisinaan taas yhdessä.

– Tänä talvena on ollut tosi hyvät hiihtokelit. Luntahan tuli jo ennen joulua, eikä se ole välillä kertaakaan sulanut pois, Kanerva selittää tyytyväisenä.

Kauppista epäilyttää, ovatko talven kelit kuitenkaan koko ajan oleet niin hyvät:

– Välillä oli tosi jäistä, eikä silloin ollut kovin hyvä hiihtää, hän sanoo.

Hämeen Sanomien ja Lammin Säästöpankin järjestämä Ystävänhiihto Lammilta Konnarin koululta Hämeenlinnan Ruununmyllyn koululle sivakoitiin nyt yhdeksännen kerran. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic