fbpx
Uutiset

Ystävänpäivä herättää myös vihaa Intiassa

Intian kovan linjan hindut vastustavat jyrkästi ystävänpäivän viettoa, koska sitä pidetään liian länsimaisena. Arvostelijoiden mukaan sydänkortit, suklaayllätykset ja muu juhlaan liittyvä vaaleanpunainen krääsä heikentävät intialaista kulttuuria.

– Vuodessa on 365 päivää aikaa juhlia rakkautta, mutta ystävänpäivän juhlallisuudet ovat länsimainen yritys heikentää intialaista kulttuuria, arvioi Bajrang Sena -ryhmä.

Bajrang Senan kannattajat ovat viime vuosina tehneet muun muassa ryöstöiskuja liikkeisiin, joissa myydään ystävänpäivään liittyviä tuotteita.

Lisäksi Islamilaisten opiskelijoiden järjestö ilmoitti järjestävänsä ystävänpäivän takia istumamielenosoituksia. Muslimiopiskelijoiden mukaan juhla edustaa säädyttömyyttä ja moraalista rappiota.

STT

Clintonkin nappasi Grammyn

Musiikkitähtien ohella myös ex-presidentti Bill Clinton pääsi maanantaina juhlimaan Grammy-palkintoa. Clintonhan soittelee saksofonia, mutta Grammyn hänelle toi ihan perinteinen supliikkipuoli.

Entinen pressa pokkasi Grammyn sarjassa puhealbumit. Tunnustuksen hänelle toi albumimuotoon äänitetty versio omaelämäkerrasta nimeltä Elämäni.

Grammy on Clintonille jo tuttua herkkua, sillä viime vuonna hän sai palkinnon samassa sarjassa. Tosin edellisen vuoden puhealbumin teksti oli – ainakin jonkin verran – enemmän fiktiota kuin elämäkerrassa. Ensimmäisen Grammyn Clinton sai lainattuaan äänensä venäläisen kansansadun Pekka ja susi nauhoitettuun versioon.

Myös puoliso Hillary on tuonut Grammyn Clintonin huusholliin. Hillary Clinton vei puhealbumien sarjan palkinnon vuonna 1996, kun hän luki äänitteellä kirjaansa nimeltä It Takes a Village.

STT

Ruusurietastelu pantiin kuriin

Saudi-Arabian moraalinvartijat ovat panneet maan kukkakauppiaiden räävittömän kukkienmyyskentelyn kuriin tiukoin ottein. Moraalinvartijoiden vapaaehtoisjärjestö piti nimittäin ystävänpäivän alla tarkkaan huolta siitä, ettei kukkakaupoissa nähty ensimmäistäkään punaista kukkaa.

Konservatiivisten muslimien ryhtijärjestö, joka käyttää nimeä Hyveiden edistämis- ja paheiden ehkäisemiskomitea, pitää länsimaista ystävänpäiväperinnettä merkittävänä uhkana perinteiselle saudiarabialaiselle elämäntavalle.

Vapaaehtoiset mutaween-siveyspoliisit edustavat tiukkaa wahhabilaista islamin suuntausta. He valvovat normaalisti muun muassa naisten pukeutumista ja rukouksiin osallistumista.

– He käyvät kaksi tai kolme kertaa päivässä tarkastamassa, että meillä ei ole myynnissä punaisia kukkia, Riadissa toimiva pakistanilainen kukkakauppias kertoo. Myös punaisten korttien myynti on kielletty ystävänpäivän alla.

Aivan aukotonta mutaweenien valvonta ei ole, sillä tiskin alta punaisia ruusuja on saatavilla. Mustan pörssin ruusujen hinta on kaksinkertainen normaaliin verrattuna.

STT

Christina Aguilera kihloihin

Poptähti Christina Aguilera on mennyt kihloihin. Poppiprinsessa vaihtoi viikonloppuna sormuksia poikaystävänsä Jordan Bratmanin kanssa, kertoi aikakauslehti People.

Pari on seurustellut kahden vuoden ajan. Parin lähipiiri väitti, että Bratmanin ehdotus kihlojen vaihtamisesta tuli laulajalle yllätyksenä.

New Yorkissa syntynyt 24-vuotias Aguilera nousi popmaailman huipulle 1990-luvun lopulla. Hän nappasi parhaan uuden artistin Grammy-palkinnon vuonna 1999.

Christina on saanut Grammyn myös kaksi muuta kertaa.

Aguileran hittejä ovat olleet What a Girl Wants, Genie in a Bottle, Beautiful sekä yhteissinkku Lady Marmalade, jonka hän purkitti Pinkin, Lil Kimin ja Myan kera.

STT

Menot