Uutiset

Yt-neuvottelut 35 työpaikasta - Lindström aikoo pienentää Hämeenlinnan työvaatehuoltoa

Lindström aloittaa yt-neuvottelut Hämeenlinnan työvaatepesulan supistamisesta. Neuvotteluissa on kyse noin 35 työpaikasta, jotka yritys on suunnitellut siirtävänsä Helsinkiin ja Vantaalle.

Tekstiilipalveluyritys pyrkii hoitamaan pääkaupunkiseudun työvaatehuollon pääkaupunkiseudulle. Hämeenlinnan työvaatehuollossa on kaikkiaan noin 120 työntekijää.

– Strategiamme mukaisesti haluamme liiketoiminnan mahdollisimman lähelle asiakkaita. Siten voimme reagoida mahdollisimman nopeasti, sanoo Lindströmin toimitusjohtaja Juha Laurio.

Yhtiö aikoo myös säästää lyhentämällä kuljetuksia työvaatepesulasta asiakkaille.

– Liiketoiminta lähellä asiakkaita näkyy myös kuljetuskustannuksissa ja päästöissä.

Lindström on kehittänyt moduulipesulan, jonka avulla se kykenee huoltamaan vaatteet edullisesti hajautetusti. Yhtiöllä on jo Suomessa ja 20 eri maassa moduulipesuloita.

Lindströmillä on kaikkiaan Hämeenlinnan palvelukeskuksessa 180-190 työntekijää. Hämeenlinna on yhtiön suurin Suomen toimipaikka.

Ei suunnitelmia muusta hajautuksesta
Toimitusjohtaja Laurion mukaan yhtiöllä ei ole suunnitelmia muiden Hämeenlinnan yksikön toimintojen hajauttamisesta.

– Muissa toiminnoista näemme, että asiat hoidetaan oikeissa paikoissa. Hämeenlinnaan on keskitetty esimerkiksi teollisuuspyyhetoiminta.

Pääkaupunkiseudun työvaatehuolto on noin kolmannes Hämeenlinnan keskuksen koko työvaateliiketoiminnasta.
Yt-neuvottelut koskevat työvaatepesulan lisäksi Hämeenlinnan palvelukeskuksen kunnossapidon henkilöstöä.

Pääkaupunkiseudulle pesutoiminnan lisäksi siirtää kunnossapitoa. Laskennallisesti siirto koskisi ehkä yhtä kunnossapidon työntekijää.

– Haluamme löytää yt-neuvotteluissa mahdollisimman järkevän ratkaisun työvaatehuoltoon, Laurio sanoo.

Lindström on laajentunut Suomesta Eurooppaan ja Aasiaan. Yhtiöllä on kaikkiaan 2400 työntekijää. Konsernin liikevaihto oli toissa vuonna 242 miljoonaa euroa.

Lindström on yli 160 vuotta vanha yritys, joka on Roihan perheen omistuksessa. Laurio tuli yhtiön toimitusjohtajaksi vuonna 2008. Hän on yhtiön ensimmäinen omistajasuvun ulkopuolinen toimitusjohtaja. (HäSa)