Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Altia paransi tulostaan heinä-syyskuussa – tärkeä joulusesonki kärsimässä koronarajoituksista

Altia paransi tulostaan ja liikevaihtoaan heinä-syyskuussa koronapandemiasta huolimatta. Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos nousi 10,3 miljoonaan euroon viime vuoden 6,9 miljoonasta. Liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 2,5 prosenttia.

Toimitusjohtaja Pekka Tennilä sanoo olevansa tyytyväinen osavuoden vahvaan tulokseen, kun sekä liikevaihto että kannattavuus olivat viime vuotta paremmalla tasolla.

– Monopolien volyymit ovat pysyneet korkealla kuluttajien edelleen siirtäessä ostoksiaan matkustaja- ja anniskelumyynnistä monopoleihin, hän kuvailee tiedotteessa.

Tennilän mukaan koronavirustartuntojen määrän lähtiessä jälleen nousuun kolmannen neljänneksen loppupuolella asettivat viranomaiset uusia rajoituksia, joilla oli välitön vaikutus Altiaan.

Epävarmuus iskee joulumyyntiin

Koronapandemiaan liittyvillä epävarmuuksilla odotetaan olevan huomattavia kielteisiä vaikutuksia neljänteen ja yrityksen kannalta tärkeimpään osavuosineljännekseen. Kokoontumisrajoitukset vähentävät sosiaalisia tapahtumia ja siten heikentävät joulumyyntiä.

– Varsinkin Skandinaviassa glögien ja akvaviittien myyntivolyymien odotetaan olevan edellisvuotta alhaisemmat, Tennilä arvioi.

Merkittävän negatiivisen vaikutuksen matkustajamyyntiin odotetaan myös jatkuvan.

Neljännen vuosineljänneksen epävarmuuksista huolimatta Altia antaa päivitetyn ohjeistuksen tälle vuodelle. Vertailukelpoisen käyttökatteen odotetaan olevan korkeampi kuin viime vuonna.

Altia ja norjalainen Arcus kertoivat syyskuussa yhdistyvänsä. Yhtiöiden on määrä päättää sulautumisesta ylimääräisissä yhtiökokouksissaan tässä kuussa.