Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nelikymppiselle naiselle vaaditaan vähintään 10 vuoden tuomiota aviomiehensä tappamisesta – uhri löytyi kuolleena rappukäytävästä

Syyttäjä vaatii vähintään kymmenen vuoden vankeustuomiota 42-vuotiaalle naiselle, jota syytetään 25-vuotiaan aviomiehensä taposta Kuopion Petosella huhtikuussa. Asian käsittely alkoi keskiviikkona Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Syytteen mukaan mies nukkui sohvalla, kun nainen laittoi hänen kaulansa ympärille nahkaisen vyön ja kuristi miehen kuoliaaksi. Jo aiemmin samana iltana nainen oli lyönyt miestä nyrkillä kasvoihin sekä puisessa kotelossa olleella koristemiekalla käteen niin, että miekka ja kotelo särkyivät lyönnin voimasta. Syyttäjän mukaan nainen on myöntänyt kuristamisen ja muun väkivallan.

Poliisi on aiemmin kertonut, että henkirikos tapahtui pariskunnan yhteisessä asunnossa. Sen jälkeen nainen siirsi ruumiin rappukäytävään, mistä sivullinen ihminen löysi sen.

Syytteitä myös toisen miehen hakkaamisesta

Samassa oikeudenkäynnissä naista syytetään myös toiseen mieheen kohdistuneesta väkivallasta. Syytteiden mukaan nainen löi miestä vasaralla useita kertoja päähän, ylävartaloon ja käsiin Kuopiossa viime vuoden helmikuussa. Samana päivänä nainen myös rikkoi vasaralla miehen pakettiauton kaikki ikkunalasit, syytteessä sanotaan.

Mies hankki naista vastaan lähestymiskiellon. Viime vuoden syyskuussa nainen kuitenkin syytteiden mukaan rikkoi lähestymiskieltoa. Samassa yhteydessä naista syytetään pahoinpitelystä, koska syytteen mukaan hän iski miestä nyrkillä kasvoihin.