Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

WWF avasi netissä suoran lähetyksen metsälintujen talviruokintapaikalta – tästä pääset suoraan Luontoliveen

Ympäristöjärjestö WWF on avannut verkossa seurattavan suoran Luontolive-lähetyksen metsälintujen talviruokintapaikalta. Lintujen ruokailua pääsee seuraamaan tästä aamusta lähtien Luontoliven verkkosivuilta .

Vanhaan suojeltuun metsään Etelä-Karjalassa jo toista kertaa sijoitetun kameran edessä voi nähdä talitiaisten ja närhien ohella uhanalaisia töyhtö- ja hömötiaisia sekä hyvällä onnella valkoselkätikan.

– Suurin uhka nopeasti uhanalaistuneille hömö- ja töyhtötiaiselle ovat hakkuut ja metsien yksipuolistuminen. Talousmetsästä ei esimerkiksi hömötiaiselle löydy läheskään yhtä hyvin talviravintoa kuin vanhoista luonnonmetsistä, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen kertoo tiedotteessa.

Metsänsä Metso-ohjelman kautta suojelleen Hannu Siitosen mukaan kameran edustalla käy suhina.

– Suuri osa ihmisistä ei edes tiedä, millainen on vanha metsä. Tässä kamerassa näkee juuri tällaista monimuotoista metsää ja vanhan metsän lajeja, kuten hömötiaisia, Siitonen sanoo tiedotteessa.

Tällä kertaa lähetyksessä on mukana myös ääni. WWF:n mukaan sen Luontolive-verkkolähetyksiä on katsottu viimeisen kolmen vuoden aikana lähes 12 miljoonaa kertaa. Lähetyksissä ovat esiintyneet muun muassa kyykäärmeet ja sääkset.