Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa todettu 460 uutta koronatartuntaa – vihtiläisessä hoivakodissa kuoli neljä asukasta

Suomessa on raportoitu 460 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Helsingin Sanomien mukaan eniten tartuntoja tuli ilmi Helsingissä, kaikkiaan 105 tartuntaa. Seuraavaksi eniten tartuntoja ilmeni Vantaalla, Espoossa ja Tampereella.

Pirkanmaalla todettiin perjantaina 43 uutta koronatapausta, tviittaa Tampereen yliopistollinen sairaala. Kyseessä on Pirkanmaan suurin päiväkohtainen tartuntalukema koko epidemian aikana.

Kahden viimeksi kuluneen viikon ajalta Suomessa on raportoitu 6 002 tartuntaa, mikä on 2 171 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on Suomessa raportoitu 27 218.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia oli perjantaihin mennessä raportoitu 415. Perjantaina kerrottiin seitsemästä uudesta tautiin liittyvästä kuolemasta.

Sairaalahoidossa oli perjantaina 141 ihmistä, joista 21 tehohoidossa.

Vanhuspalveluiden hoitajilla koronaa Pieksämäellä

Pieksämäellä neljällä Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön hoitajalla on todettu koronavirustartunta. Ensimmäinen tartunta todettiin torstaina, muut kolme tänään lauantaina.

Kukaan asukkaista ei tämänhetkisten tietojen mukaan ole saanut tartuntaa. Pieksämäen kaupunki testasi kaikki yksikön asukkaat ja työntekijät perjantaina, ja heidät aiotaan testata toistaiseksi joka toinen päivä.

Valona Vanhuspalveluissa on 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40. Valona kuuluu Kirkkopalvelut-konserniin.

Perjantaina Karkkilan ja Vihdin sote-kuntayhtymä Karviainen kertoi, että Vihdissä Uudellamaalla sijaitsevan hoivakoti Viljonkodin neljä asukasta on kuollut yksikössä marraskuussa todetun koronavirusepidemian aikana.

Marraskuun aikana koronavirustartuntoja ilmeni useissa hoiva- ja palvelutaloissa eri puolilla Suomea.