Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusia koronavirustartuntoja raportoitiin 300 – tartuntojen kokonaisluku keväästä lukien kipusi yli 31 000 tapauksen

Suomessa on raportoitu 300 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 705 tartuntaa enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on pandemian alusta saakka raportoitu Suomessa 31 110. Ikäryhmistä eniten virusta on varmistunut 20–29-vuotiailta ja toiseksi eniten 30–39-vuotiailta.

Taudin ilmaantuvuus on edelleen suurin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella, mutta se on hiukan laskenut aiemmista lukemista. Nyt Hus-alueen ilmaantuvuus on 185,2 tapausta 100 000 henkeä kohden kahdessa viikossa, ilmenee THL:n tiedoista. Yhteensä Helsingissä on koko pandemian aikana varmistunut 9 468 koronavirustartuntaa, Vantaalla 3 269 ja Espoossa 3 403.

Koko maassa koronavirustapausten ilmaantuvuus on 106,2 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisten kahden viikon aikana. Alueista toiseksi suurin ilmaantuvuus on nyt Etelä-Savossa ja kolmanneksi suurin Varsinais-Suomessa.

Suomessa kahdeksan uutta koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa

Suomessa on todettu kahdeksan uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo THL. Kaikkiaan Suomessa on tähän mennessä kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin 461 ihmistä.

THL:n mukaan sairaalahoidossa on tällä hetkellä yhteensä 276 ihmistä, joista tehohoidossa on 28. Tehohoidossa olevien potilaiden määrä on lisääntynyt perjantaista kahdella.

Helsingin seudun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella (Hyks) on tällä hetkellä 123 ihmistä sairaalahoidossa. Heistä 14 on tehohoidossa. Seuraavaksi eniten sairaalahoitoa tarvitsevia on Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) erityisvastuualueella, 62 ihmistä.

Valona Vanhuspalveluissa ensimmäinen koronakuolema

Koronavirus on joulukuun alkupuolella päässyt leviämään muun muassa Pieksämäellä toimivassa Valona Vanhuspalveluissa Etelä-Savossa. Kirkkopalvelut kertoi tänään, että asumisyksikössä on viime yönä tapahtunut ensimmäinen koronavirukseen liittyvä kuolemantapaus. Lisäksi yhdellä Vanhuspalvelujen asumisyksikön asukkaalla ja yhdellä työntekijällä on todettu uudet koronavirustartunnat. Yhteensä tartunnan on saanut 19 asukasta ja 25 työntekijää.

Henkilökunnan ensimmäinen tartunta todettiin 3. joulukuuta ja viimeisin eilen sunnuntaina. Kymmenen asukkaan tartunnasta tuli tieto viime viikon maanantaina, ja viimeisin asukkaan tartunta varmistui sunnuntaina.

Tampereella Rauhaniemen sairaalassa on hoidossa 36 koronatartunnan saanutta potilasta

Tampereella Rauhaniemen sairaalassa on hoidossa 36 koronatartunnan saanutta potilasta, kertoo sairaala tiedotteessaan.

Sairaala kertoo kahden potilaan menehtyneen koronaviruksen aiheuttamaan tautiin epidemian aikana. Koronatartuntoja on löytynyt sairaalasta kahdelta eri osastolta.

Tiedotteen mukaan joulukuun alussa koronavirustartunta todettiin yhteensä seitsemällä potilaalla sekä henkilökuntaan kuuluvalla. Tämän jälkeen kaikki osaston potilaat ja henkilökunnan jäsenet testattiin.

Viime perjantaina seulontatestejä laajennettiin myös sairaalan kanssa samassa rakennuksessa toimiville kahdelle vanhainkotiosastolle sekä yhdelle sairaalaosastolle. Niistä ei löytynyt viikonlopun aikana tartuntoja.

Sairaala kertoo tilanteen olevan haastava työntekijöiden riittävyyden kannalta, koska tartuntoja on todettu myös henkilökunnalla.

----

Korjattu aiempaa uutista kello 14.44: Valona Vanhuspalveluissa tartuntoja on havaittu yhteensä 19 asukkaalla, ei 10:llä, kuten aiemmin virheellisesti kerroimme.