Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä vanhusten asumisyksikössä todettu työntekijöillä kaksi uutta tartuntaa

Etelä-Savossa Pieksämäellä sijaitsevassa Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikössä on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa työntekijöillä, kertoi Kirkkopalvelut-konserni perjantaina. Asukkaat ja työntekijät testattiin torstaina.

Tartunnan on saanut nyt yhteensä 19 asukasta ja 28 työntekijää. Yksi tartunnan saaneista asukkaista on kuollut.

Asumispalveluyksikössä todettiin ensimmäinen tartunta 3. joulukuuta yhdellä työntekijöistä.

Valona Vanhuspalveluissa on 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40.

Seuraavan kerran Pieksämäen kaupunki järjestää yksikössä joukkotestauksen tiistaina. Mahdollisista kuolemantapauksista Kirkkopalvelut-konserni tiedottaa myös ensi viikolla.

Yle: Pieksämäen taimitarhalla todettu 20 uutta koronatartuntaa

Pieksämäellä on todettu myös 20 uutta koronavirustartuntaa taimitarhalla, jossa löydettiin laaja tartuntarypäs marraskuussa. Asiasta kertoo Yle .

Marraskuun puolessavälissä kerrottiin, että Partaharjun puutarhan noin 200 työntekijästä yli 70 oli saanut koronavirustartunnan. Torstaina todettiin 20 uutta tartuntaa tarhan työntekijöillä, Yle kertoo.

Partaharjun puutarhan yrittäjän Erkki Savolaisen mukaan viranomaiset eivät ole tehneet uusia joukkotestauksia puutarhalla marraskuun puolivälin jälkeen. Savolainen kertoo Ylelle, että yrityksestä oli ehdotettu tätä sen jälkeen, kun suurimman tartuntaryppään jälkeen löytyi vielä kymmenen uutta tapausta.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo Ylelle, että Partaharjun puutarhan työntekijät testattiin julkisen terveydenhuollon varoilla jo kolmeen kertaan.

Työntekijöistä suurin osa on yrittäjän mukaan Puolasta ja Ukrainasta.