Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alkoholijuomayhtiö Altian tulos ja liikevaihto ottivat kulauksen verran takapakkia loppuvuonna – koko vuoden tulos kuitenkin parani selvästi

Alkoholijuomayhtiö Altian loka–joulukuun vertailukelpoinen liiketulos laski edellisen loppuvuoden 15,2 miljoonasta eurosta 14,8 miljoonaan euroon. Samalla liikevaihto putosi 110 miljoonasta eurosta vajaaseen 107 miljoonaan euroon.

Koko vuoden 2020 osalta vertailukelpoinen liiketulos sen sijaan kasvoi selvästi 35 miljoonaan euroon, kun se vuonna 2019 oli 27 miljoonaa euroa. Koko vuoden liikevaihto putosi 342 miljoonaan euroon edellisen vuoden 360 miljoonasta.

Toimitusjohtaja Pekka Tennilän mukaan liikevaihdon lasku johtui pääasiassa koronaviruspandemian ja sitä suitsivien rajoitusten vaikutuksista matkustajamyyntiin, vientiin, anniskelumyyntiin ja sopimusvalmistukseen. Samalla kuluttajat ovat myös ostaneet alkoholia entistä enemmän Alkon kaltaisista monopolimyymälöistä.

– Tärkeän joulusesongin aikana sekä Blossan että perinteisten suomalaisten glögien myynti kehittyi hyvin, mutta juhlatilaisuuksien pois jääminen ja anniskelumyynnin rajoitukset vaikuttivat akvaviittien myyntiin Ruotsissa, Tennilä kertoo tiedotteessa.

Myös käsidesinfiointiaineen valmistukseen tarvittavan etanolin kysyntä kasvoi merkittävästi.

– Kun kysyntä saavutti huippunsa ensimmäisellä neljänneksellä, asiakkaille päivittäin toimittamamme denaturoidun alkoholin määrä riitti noin 200 000 puolen litran käsidesinfiointipullon valmistukseen, Tennilä sanoo.

Tennilän mukaan kilpailuviranomaiset jatkavat Altian ja norjalaisen Arcuksen yhdistymisen selvittämistä, ja yhtiöiden sulautumisen uudeksi Anoraksi odotetaan tapahtuvan tämän vuoden alkupuoliskolla.