Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

RIA Novosti: Kansainvälisellä avaruusasemalla on löydetty ja korjattu kolme uutta mahdollista ilmavuotoa

Kosmonautit ovat löytäneet kolme uutta mahdollista ilmavuotoa kansainvälisellä avaruusasemalla ISS:llä, kertoo RIA Novosti . Uutistoimisto kuuli asiasta lähteiltään avaruusteollisuudessa.

Lähteiden mukaan kosmonautit tukkivat vuodot aseman venäläisessä Zvezda-moduulissa perjantaina. Seuraavaksi tavoitteena on tarkistaa, onko ilman vuotaminen asemalta nyt saatu loppumaan.

Syyskuussa 2019 huomattiin, että avaruusasemalta vuotaa hieman ilmaa jostain, ja lokakuussa 2020 miehistö löysi ensimmäisen halkeaman moduulissa. Se korjattiin tämän vuoden maaliskuussa, samoin kuin toinen havaittu vuoto. Nämä korjaukset eivät kuitenkaan vielä pysäyttäneet ilman vuotamista, mutta hidastivat sitä selvästi.

Ilmavuodot eivät ole aiheuttaneet vaaratilanteita, mutta niiden vuoksi asemaa on pitänyt paineistaa säännöllisesti ilmalla, jota sekä varastoidaan asemalla että tuodaan maapallolta.

Asemalla työskentelee tällä hetkellä kaksi venäläistä, neljä yhdysvaltalaista ja yksi japanilainen.