Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tavoitteena on, että 50 hengen sisä- ja ulkotilaisuuksia voitaisiin järjestää mahdollisimman pian" – Hallitus lupaa tapahtuma-alalle lisätukea

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan hallitus hyväksyi eilen tiistaina suunnitelman koronarajoitusten purkamiseksi. Suunnitelmaa tarkastellaan kahden viikon välein epidemiatilanteen mukaan.

– Mikäli tilanne jatkuu hyvänä ja menee parempaan suuntaan, hallitus voi mahdollisesti tehdä ensi viikolla päätöksen luopua poikkeusoloista, Marin totesi  keskiviikkoaamun tiedotustilaisuudessa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) lupasi tiedotustilaisuudessa, että tapahtuma-alan ahdinkoon vastataan.

– Lähden siitä, että kehysriihessä sovitaan raamit kulttuuri- ja tapahtuma-alan taloudelliselle lisätuelle, Saarikko sanoi.

Saarikon mukaan tavoitteena on, että maksimissaan 50 hengen sisä- ja ulkotilaisuuksia voitaisiin tautitilanteeltaan perustasolla olevilla alueilla järjestää mahdollisimman pian.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) totesi, että nuorten ulkona tapahtuva harrastustoiminta avautuu huhti–toukokuussa. Kesäkuun alussa voidaan järjestää lasten kesäleirejä ja urheilukilpailuja ulkotiloissa.

– Aikuisten ulkona tapahtuva ryhmäliikunta avautuu touko–kesäkuussa. Joukkue- ja kontaktilajeja voidaan harrastaa sisätiloissa aikaisintaan elokuussa, Henriksson täydensi.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoi tiedotustilaisuudessa, että rajoitusten purkaminen aloitetaan sisärajaliikenteessä touko–kesäkuussa. Ensimmäisenä avataan rajayhteisöjen liikennettä.

– Rajayhteisöjen liikenteen avaamisen jälkeen edetään työmatkaliikenteen osalta sekä laajennetaan perheiden ja sukulaisten mahdollisuutta matkustaa EU:n sisärajaliikenteessä, Ohisalo sanoi.

Hallitus esittelee tänä aamuna päivitettyä exit-suunnitelmaansa. Voit seurata tiedotustilaisuutta kello 9 alkaen suorana lähetyksenä tässä jutussa.

Pääministeri Marin sanoi tiistaina, että hallituksen exit-suunnitelmaan on tulossa muutoksia tapahtuma- ja kulttuurialan kokonaisuuteen.

Hallitus esitteli reilu viikko sitten suunnitelmansa koronarajoitusten purkamisesta ja purkamisen tavoiteaikatauluista. Suunnitelma lähetettiin yleiselle lausunto- ja kommenttikierrokselle, ja hallitus neuvotteli tiistaina suunnitelmaan tehtävistä muutoksista.

Suunnitelma ulottuu elokuuhun, johon mennessä rajoituksia on tarkoitus poistaa vähitellen. Keskeinen periaate exit-suunnitelman taustalla on, että viranomaisten asettamia rajoituksia tulisi purkaa pääsääntöisesti käänteisessä järjestyksessä niiden asettamiseen nähden.

Tiistaina keskusteltiin myös niin sanotuista koronapasseista ja siitä, voitaisiinko niitä käyttää Suomessa sisäisesti esimerkiksi tapahtumiin osallistumiseksi.